Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Επιτροπή Αγώνα Άνδρου: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χθες στην Τήνο»

Πηγή φωτογραφίας: www.ethnos.gr

 

Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στην Τήνο

Καταδικάζουμε απερίφραστα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χθες στην Τήνο και συγκεκριμένα τη βίαιη καταστολή της ειρηνικής και καθόλα δίκαιης διαμαρτυρίας των κατοίκων της Τήνου ενάντια στα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη θέση Πράσσα. Για τα γεγονότα αυτά ευθύνονται πρωτίστως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Ελληνική Κυβέρνηση, ως εντολείς της άνανδρης επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων στους πολίτες. Τεράστια ευθύνη, ωστόσο, έχουν και οι Βουλευτές Κυκλάδων της συμπολίτευσης, οι οποίοι ενώ τους είχε ζητηθεί έγκαιρα να μεσολαβήσουν ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση στο χθεσινό αδιέξοδο, κώφευσαν και άφησαν εκτεθειμένη την κοινωνία της Τήνου στην αγριότητα του κράτους καταστολής. Τέλος, μεγάλη ευθύνη θα έχουν στο εξής και οι ψηφοφόροι της Τήνου εάν στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν, αφήσουν ατιμώρητους τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, αφού αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους-αγωνιστές της Τήνου και ζητούμε:

 1. Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σταλεί στην Τήνο από άλλες περιοχές.
 2. Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων των χθεσινών επεισοδίων και τη διακοπή κάθε δίωξής τους
 3. Τον άμεσο τερματισμό όλων των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών, την ακύρωση όλων των αδειών παραγωγής ή/και εγκατάστασης αιολικών σταθμών και το σχεδιασμό της εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από μηδενική βάση.

Ως Επιτροπή Αγώνα Άνδρου κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε την κοινωνία της Άνδρου σε επαγρύπνηση. Αυτά που παρακολουθούμε να συμβαίνουν στη γειτονική Τήνο αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει με τον πλέον αυταρχικό τρόπο την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά των Κυκλάδων, σε περιοχές εντελώς ακατάλληλες για τέτοιου είδους δραστηριότητα, χωρίς να λογαριάζει τη βούληση των κατοίκων των νησιών αυτών. Ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα της Τήνου και ας προετοιμαστούμε κι εμείς να αντισταθούμε σε αυτό που έρχεται και σε εμάς. Τέλος, ας ενώσουμε τη φωνή μας με όλα τα νησιά καθώς και με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας με ανάλογο πρόβλημα ενάντια στο φασισμό της αιολικής βιομηχανίας! 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Επιτροπή Αγώνα Άνδρου θα αναγγείλει τη διοργάνωση εκδήλωσης ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών.

Επιτροπή Αγώνα Άνδρου
Άνδρος, 21 Μαΐου 2020


 

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ποιοι είστε εσείς και πόσους εκπροσωπείτε; προφανώς εμένα δεν με εκπροσωπείτε και πολλούς άλλους Ανδριώτες που βλέπουν διαφορετικά το ζήτημα, θεωρούν ότι δεν είναι αυτές οι συνέπειες που παρουσιάζονται ή ζητούν πιο αντικειμενική, ορθολογιστική, επιστημονική, ποσοτικοποιημένη αξιολόγηση, αντιμετώπιση και παρουσίαση. Και επαναλαμβάνω το ερώτημα που έχω θέσει στο παρελθόν: ποια η επιτροπή αγώνα, με τι κριτήρια/ προσόντα συστάθηκε και να κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση΄. Ένα μεγάλο μέρος της κάθε τοπικής κοινωνίας δεν είναι 200 άτομα… και για ένα τέτοιο ζήτημα θα πρέπει να ζητηθεί η άποψη όλων των κατοίκων της Άνδρου, όπως προτείνει γενικά η αντιπολίτευση για συμμετοχική … τοπική αυτοδιοίκηση… βέβαια το ζήτημα δεν είναι τοπικό. .. Από εκεί και πέρα εφόσον υπήρξε αδικαιολόγητη βία θα πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Περιμένουμε λοιπόν πρόταση εναλλακτικής αξιοποίησης των βλαπτόμενων περιοχών πχ πως θα εξιοποιηθεί τουριστικά η περιοχή εγκατάστασης (καθόσον έχει τεθεί τέτοιο επιχείρημα), ποια σπάνια είδη φυτών, ζώων και πτηνών θα εξαφανιστούν ολοκληρωτικά, σε τι βαθμό θα εξαφανιστούν πολιτιστικά μνημεία, καλντερίμια κλπ και θα εκλείψουν από την Άνδρο, θα ήθελα μια μέτρηση έντασης ήχου κάτω από μια υπαρκτή ανεμογεννήτρια (πέρασα πρόσφατα, αλλά μάλλον κουφάθηκα γιατί δεν ένιωσα κάποια ενόχληση), αποδοτικότητα smart grid (αν βέβαια υπάρξει κάτι τέτοιο), και ας μην δω πάλι την οπτική μόλυνση, διότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που μολύνουν οπτικά και γίνονται αποδεκτά σιωπηρά ή όχι, χωρίς να χρειαστεί να σηκώσει κάποιος το βλέμμα του ψηλά. Θα ήθελα επίσης να δω κάποια μελέτη που να δείχνει τις επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα όπως έχει αυτό παρουσιασθεί… γενικά θα ήθελα κάποια σαφήνεια, ακρίβεια και αιτιολόγηση και μετά μαζί σας… καλό σας βράδυ.

  Reply
  1. Γιάννης T

   @Ανώνυμος 21/05/2020 at 5:24 μμ

   Αγαπητέ ανώνυμε, πείτε μου πως θα απαντήσει κανείς στα ερωτήματά σας εφ” όσον προτιμάτε να ζείτε στην ανωνυμία?

   Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!