Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης: Εξακολουθεί να μην υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Άνδρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. 

Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. 

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι: 

  1. Σε περίπτωση ηπίων συμπτωμάτων πυρετού και βήχα μένουμε σπίτι. Όταν συνυπάρχουν έντονος ξηρός βήχας, υψηλός πυρετός και δύσπνοια επικοινωνούμε με τον προσωπικό μας Γιατρό ή με το Κέντρο Υγείας Άνδρου στο τηλ 2282360000.  Το ΚΥ Άνδρου δέχεται μόνο έκτακτα περιστατικά σε ειδικά διαμορφωμένο Χώρο.
  2. Η χρήση της μάσκας προστασίας επιβάλλεται μόνο σε όσους νοσούν για να συγκρατηθούν τα σταγονίδια που εκπέμπουν οι νοσούντες. 
  3. Ο ιός ΔΕΝ μεταδίδεται με τον αέρα.
  4. Ως επιτροπή αποστείλαμε αίτημα προς τις δύο Ναυτιλιακές εταιρείες Fast Ferries και Golden Star Ferries να προβούν σε προληπτικό έλεγχο επιβατών ανάλογο με αυτόν των αεροδρομίων. 
  5. Ο Δήμος Άνδρου προμηθεύτηκε υλικό προστασίας  για τους Εργαζόμενους του ΚΥ και του ΕΚΑΒ.
  6. Ο Δήμος Άνδρου από αύριο 18-03-2020 αρχίζει προληπτικές απολυμάνσεις κατά τόπους. Συγκεκριμένα αύριο είναι προγραμματισμένη η απολύμανση των Τριών μεγάλων εκκλησιών της Χωράς (Άγιος Γεώργιος, Θεοσκέπαστη, Παναγία), στο Πεζόδρομο της Χώρας, το Δημοτικό Θέατρο και το συνεδριακό Κέντρο του Λυκείου Άνδρου. Επίσης υπάρχει μερίμνα για απολύμανση του ΚΥ Άνδρου οπότε αυτό χρειαστεί.  

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!