Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Έρευνα ΚΑΠΑ Research: Ποιος είναι ο τομέας με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα

penintaevro-620x320

Ο τουρισμός και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον αγροτικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση είναι ο κλάδος που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προοπτικές για ανάπτυξη στην Ελλάδα, με το επιχειρηματικό κλίμα, πάντως, να βρίσκεται αυτή την περίοδο στο ναδίρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ Research με αντικείμενο την «Ανάπτυξη και τις προκλήσεις της επιχειρηματικότητας εν μέσω κρίσης», ο τουρισμός συγκεντρώνει ποσοστό 75,7% των απαντήσεων στο ερώτημα “ποιοι κλάδοι προσφέρουν σήμερα τις περισσότερες ευκαιρίες για επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα”. Ακολουθεί με ένα 54,1% ο αγροτικός τομές και η παραγωγή τροφίμων, με 45,4% ο κλάδος της ενέργειας, με 39,4% η ναυτιλία, 35,2% οι επικοινωνίες και νέες τεχνολογίες, ενώ ο ”πολυφορεμένος” εν μέσω κρίσης κλάδος της μαζικής εστίασης συγκεντρώνει ένα ποσοστό 31,6%.

Ένα συντριπτικό ποσοστό 96,4% αξιολογεί αυτή την στιγμή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κακή και αρκετά κακή (έναντι 90,2% την ίδια περίοδο πέρυσι), ενώ ένα 74,4% θεωρεί ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ελληνική οικονομία θα παραμένει σε ύφεση.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!