Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ερώτηση 38 βουλευτών της Ν.Δ. για τις «πολιτικές offshore»

nd-thumb-large

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο με αφορμή τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ offshore», κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση, ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας.

Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους «από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες» και τονίζουν ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της Κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

Τέλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν μεταξύ άλλων «τι γνωρίζει η Κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

Επισυνάπτονται η σημερινή ερώτηση που κατάθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καθώς και η παλαιότερη ερώτηση της 26ης Αυγούστου 2015 εδώ.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!