Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Ερώτηση για την ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή επικοινωνία από τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Σταύρο Τάσσο

stayros-tassos_1
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, σχετικά με την ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή επικοινωνία. Τονίζει μεταξύ άλλων ότι, βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του καλοκαιριού και η μετακίνηση των κατοίκων και επισκεπτών μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων είναι ανύπαρκτη.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ.Τάσσου:

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού
 
Θέμα: Ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή επικοινωνία
 
Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του καλοκαιριού και η μετακίνηση των κατοίκων και επισκεπτών μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων είναι ανύπαρκτη. Τα νησιά των Κυκλάδων είναι αποκομμένα μεταξύ τους και ιδιαίτερα με το λιμάνι της Σύρου, την πρωτεύουσα του Νομού, αφού και το τελευταίο πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ, από τις τρείς γραμμές που μέχρι πρότινος υπήρχαν,  σταμάτησε να κινείται πριν λίγες μέρες λόγω λήξης της σύμβασης του.
 
Για την κατάσταση αυτή μεγάλες ευθύνες έχουν οι ως τώρα Κυβερνήσεις που δεσμευμένες απέναντι στα εφοπλιστικά συμφέροντα, χρηματοδοτούσαν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες με κρατικές επιδοτήσεις από τη φοροληστεία του λαού αφήνοντας τα νησιά χωρίς πλοία, τους ναυτεργάτες χωρίς δουλειά και  δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των επιβατών όσο και στον εφοδιασμό με προϊόντα στα νησιά. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει στην ίδια αντιναυτεργατική – αντιλαϊκή ρότα. 
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να αποκατασταθεί άμεσα η ενδοκυκλαδική επικοινωνία και ιδιαίτερα με την πρωτεύουσα του νομού τη Σύρο.
 
Ο Βουλευτής
 
Σταύρος Τάσσος

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!