Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου για την ακινητοποίηση του AQUA JEWEL

aqua_jewel_1_0

Ανησυχία στους κατοίκους των Κυκλάδων έχει προκαλέσει η απουσία από τα ενδοκυκλαδικά  δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL από τις 11 Οκτωβρίου. Η εταιρεία επικαλείται βλάβη στην κύρια μηχανή του πλοίου, με αποτέλεσμα αυτό να έχει ακινητοποιηθεί.

Ειδικότερα, η ΝEL LINES  στις 11/10/2014, με δελτίο τύπου της γνωστοποίησε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της. Δυο μέρες αργότερα, στις 13/10/2014, η εταιρεία με νεώτερο δελτίο τύπου έκανε γνωστό ότι το πλοίο δεν θα εκτελούσε τα δρομολόγια του έως και τις 22/10/2014 και ότι για την αποκατάσταση της βλάβης και τη συνέχιση των δρομολογίων θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανησυχία των κατοίκων των Κυκλάδων. 

Σημειώνεται ότι από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έχει πλέον απομείνει ένα μόνο πλοίο, το E/Γ-Ο/Γ Aqua Spirit της ίδιας εταιρείας, με αποτέλεσμα και πάλι αρκετά νησιά να παραμένουν ακάλυπτα.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:

Α) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει, έτσι ώστε να υπάρξει από την εταιρεία άμεση ενημέρωση για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και για την επαναφορά ή μη του πλοίου στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια;

Β) Σε περίπτωση αδυναμίας συνέχισης του πλοίου στα συγκεκριμένα δρομολόγια, τι θα πράξει το υπουργείο, ώστε να καλυφθεί το κενό;

Ο ερωτών βουλευτής

 Nίκος   Συρμαλένιος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!