Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Αισιόδοξο το 75% των οικογενειακών επιχειρήσεων

milos-thumb-large

Θετικότατες προοπτικές εμφανίζουν οι περισσότερες οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το 4ο Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οικογενειακών Επιχειρήσεων, που δημοσίευσε η KPMG με τη συνεργασία της European Family Businesses (EFB). Τα περίπου 1.400 στελέχη οικογενειακών επιχειρήσεων από 25 ευρωπαϊκές χώρες, που απάντησαν στην έρευνα, δείχνουν να προβληματίζονται κυρίως σε θέματα απασχόλησης και προσέλκυσης των καλύτερων εργαζομένων, ενώ πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι είναι μέσα στα σχέδιά τους μια στρατηγική αλλαγή της επιχείρησης το 2016.

Στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότερες από 14 εκατ. οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ε.Ε., οι οποίες συμβάλλουν ενεργά στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, καθώς δημιουργούν περίπου 60 εκατ. θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40-50% των συνολικών θέσεων (στοιχεία EFB).

Δύο χρόνια μετά το πρώτο Βαρόμετρο της KPMG, ο αριθμός των εταιρειών που δηλώνουν αισιόδοξες για το μέλλον έχει φθάσει το 75%, με τις μικρότερες επιχειρήσεις να παρουσιάζονται λιγότερο αισιόδοξες από τις μεγαλύτερες (ποσοστά 66% και 81% αντίστοιχα).

Ο αυξημένος ανταγωνισμός (37%) έχει έρθει στην κορυφή της λίστας των μεγάλων προκλήσεων για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και ακολουθεί η αγωνία τους να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ειδικευμένο προσωπικό (33%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 το ζήτημα αυτό δεν είχε καν καταταχθεί στις πέντε σημαντικότερες προκλήσεις, ωστόσο πέρυσι εμφανίστηκε στη δεύτερη θέση, όπου και παραμένει.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!