Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Έτοιμες για τοποθέτηση οι φιάλες Συλλογής πλαστικών καπακιών από το Σύλλογο Ν.Ε.Ο.Ι Άνδρου

10610764_375721095919542_2459254079800171816_n

Ξεκινάει η καμπάνια στήριξης οικογενειών και φορέων της Άνδρου με την συλλογή από καπάκια για την προμήθεια αναπηρικών καροτσιών.

Προσεχώς θα ανακοινωθούν τα σημεία τοποθέτησης σε όλη την Άνδρο.

Να σημειώσουμε ως πρωτοστάτης της δράσης είναι ο Σύλλογος Ν.Ε.Ο.Ι Άνδρου.

Πως ένα πλαστικό καπάκι μοιράζει… χαμόγελα!

Οσο περίεργο κι αν ακουστεί, το 2013 μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί «έτος των πλαστικών καπακιών». Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη και επιχειρήσεις επιδόθηκαν με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα. Κι αυτό γιατί ένας τόνος πλαστικά καπάκια ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο!

Το κίνημα των καπακιών άρχισε από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Κέρκυρας Κερκυραίων Πρωτοβουλία. Πριν από έναν χρόνο άνοιξαν το μεγάλο κεφάλαιο της περισυλλογής, με σκοπό να στείλουν τη συγκομιδή τους σε εταιρίες ανακύκλωσης πλαστικών και να πάρουν ως αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια. Περίπου πενήντα άτομα ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά, δίνοντας αρχικά έμφαση στην ενημέρωση των κατοίκων του νησιού, το μήνυμα όμως ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Κέρκυρας φτάνοντας ως τη Θράκη, την Κρήτη, τα ακριτικά νησιά, ξεσηκώνοντας προσπάθειες σε κάθε γωνιά της χώρας

Συγκινητική η μαθητική ανταπόκριση

Τον Μάρτιο του 2013, τα μέλη του λογιστηρίου του «Superferry II», που εκτελεί το δρομολόγιο Ραφήνα – Ανδρος – Τήνος – Μύκονος, άρχισαν να συλλέγουν πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών με σκοπό να τα στείλουν στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά. Πέντε μήνες αργότερα και με την καθοριστική συμβολή εκατοντάδων επιβατών που συμμετείχαν ενεργά στη δράση του πληρώματος, είχαν ήδη μαζευτεί 20.000 καπάκια που στάλθηκαν στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να πάρει με αυτόν τον τρόπο συνολικά έξι αναπηρικά αμαξίδια!

Τα τρία από αυτά διατέθηκαν στην Εθελοντική Ομάδα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες νεφροπαθών, το ένα στάλθηκε σε ένα κοριτσάκι από το Βέλο Κορινθίας, ενώ τα υπόλοιπα δύο διατέθηκαν σε μέλη του Συλλόγου στα Γιαννιτσά. Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των μαθητών ανά την Ελλάδα, που ακολουθούν το κίνημα των καπακιών είτε σε συλλογικό είτε ακόμα και σε ατομικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 14χρονος μαθητής από τη Λευκάδα Θοδωρής Ιωακειμίδης. Συγκέντρωσε 10.000 πλαστικά καπάκια, που τα πήγε στο σχολείο του, ενισχύοντας σημαντικά τη συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στο έργο του Συλλόγου Παραπληγικών Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τα Γιαννιτσά Πέλλας, που επίσης εφαρμόζει το πρόγραμμα των καπακιών. Στο κίνημα έχουν συμβάλει ακόμη και ποδοσφαιρικές ομάδες. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ, που κάλεσε τους φίλους της ομάδας να αφήνουν τα πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών στους κάδους ανακύκλωσης που είχαν τοποθετηθεί στις εισόδους των θυρών προκειμένου να ενισχύσουν τον Σύλλογο Παραπληγικών του Νομού Πέλλας.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!