Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Εξειδικευμένα Σεμινάρια Μη Καταστροφικών Τεχνικών στον Πολιτισμό σε Ρόδο και Σύρο

Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι το σεμινάριο για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω της τεχνολογίας που διοργανώσαμε στη Ρόδο και στη Σύρο, συνάντησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ερευνητών των νησιών μας, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η επέμβαση της τεχνολογίας με μη καταστροφικές τεχνικές για την ανάδειξη του Πολιτισμού είναι ένα καινοτόμο βήμα που οφείλουμε να κάνουμε ως πολίτες, ως ερευνητές και ως εκπρόσωποι των θεσμών. Γι’ αυτό, θεωρώ ότι δημιουργήθηκε μια σημαντική συνεργασία, εθνικής σημασίας,  ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς» με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Δίκτυο «Περραιβία», το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εκπαιδεύουμε την επόμενη γενιά επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης στη μελέτη, έρευνα, καταγραφή, ψηφιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με Μη καταστροφικές τεχνικές, που κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η καινοτομία στην υπηρεσία της αειφόρου ανάπτυξης είναι μια υπόσχεση για το μέλλον. Η διαχείριση του πολιτιστικού  μας πλούτου με μη καταστροφικές τεχνικές, μέσα από  τη χρήση τεχνολογικά εξελιγμένων συστημάτων ίσως είναι ο μόνος δρόμος προς τον στόχο.

Με την υλοποίηση τέτοιων εξειδικευμένων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθίσταται πρωτοπόρος στο χώρο του Πολιτισμού δημιουργώντας προϋποθέσεις αύξησης του πολιτιστικού της τουρισμού.

Τα σεμινάρια/εργαστήρια συνεχίζονται τα προσεχή Σαββατοκύριακα στην Αταλάντη και τη Λάρισα.


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!