Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Εξετάζεται παράταση στην προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών λόγω δημοψηφίσματος

mixanografiko-thumb-large

Μικρή αναβολή εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» να δοθεί στην προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων λόγω δημοψηφίσματος, η οποία ολοκληρώνεται την προσεχή Τρίτη 7 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η αναβολή εξετάζεται επειδή τα λύκεια θα αξιοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα την Παρασκευή και τη Δευτέρα, και άρα οι 93.982 υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα «χάσουν» δύο ημέρες. Επίσης, λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν αναμένεται να ψηφισθεί έως την Τρίτη το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τον περιορισμό του αριθμού των μετεγγραφών στο 15% των εισακτέων σε κάθε σχολή.

Πάντως, η διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει διάφορα θέματα των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Επί των διατάξεών του έγιναν 6.050 σχόλια, τα περισσότερα – 3.528 – στις ρυθμίσεις για θέματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Για το θέμα των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια έγιναν 614 σχόλια και για τα θέματα των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών 213 σχόλια.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!