Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Εξεύρεση λύσης στους εμπόρους αυτοκινήτων από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η εμπορία αυτοκινήτων είναι ένας από τους κλάδους που δοκιμάζεται από τα μέτρα κατά του Covid-19 και η άμεση εφαρμογή των περιορισμών στη λειτουργία των Υπηρεσιών επέβαλλε νέα δεδομένα και δυσκολίες για τις οποίες ζητείται η συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης μετά από αίτημα επιχειρηματιών του κλάδου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που δημιούργησαν οι κανονιστικές διατάξεις των περιορισμών και τα αιτήματα των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.

Από τα βασικότερα θέματα είναι οι παραγγελίες αυτοκινήτων από συμπολίτες μας που έγιναν πριν τα περιοριστικά μέτρα και δόθηκαν προκαταβολές ή εξοφλήθηκαν πλήρως παραγγελίες νέων Ι.Χ. αλλά στο μεσοδιάστημα λόγω των διατάξεων για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού δεν τα παρέλαβαν. Τα αυτοκίνητα εν τω μεταξύ έχουν φτάσει στα νησιά μας, εντούτοις όμως δεν μπορούν να φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους επειδή απαιτούνται διαδικαστικές υπηρεσιακές πράξεις, όπως χορήγηση αριθμού κυκλοφορίας, άδειες και άλλα.

Υπάρχουν άνθρωποι που είτε δεν είχαν αυτοκίνητο ή για κάποιο λόγο όπως βλάβης ή ακινητοποίησης έπρεπε να αντικαταστήσουν το Ι.Χ. τους και άλλοι που επειδή προγραμμάτισαν να πάρουν καινούριο, πούλησαν το παλιό τους. Πολλές είναι οι περιπτώσεις και για να εξυπηρετηθούν αυτές, αίτημα των αντιπροσωπειών είναι η λειτουργία κάποιες μέρες σε εβδομαδιαία βάση, των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών και γενικά των αρμόδιων Υπηρεσιών. Επίσης λόγω της κατάστασης υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να προμηθευτούν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους και την  εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν και όλα αυτά τα θέματα μπορούν να διευθετηθούν με καλή συνεργασία και κατανόηση.

Ο κ. Φλεβάρης ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο συνάδελφό του κ. Θεμέλαρο προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα από την Περιφερειακή Αρχή και μετέφερε στους επιχειρηματίες και εμπόρους αυτοκινήτων το θετικό κλίμα που υπάρχει για την εξεύρεση λύσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε στους επιχειρηματίες κα στους εργαζομένους ότι οι συναντήσεις με τους φορείς συνεχίζονται διαρκώς και τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους προωθούνται προς την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη και τα αρμόδια Υπουργεία για να δοθούν λύσεις.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!