Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εξιχνιάστηκαν δέκα διαρρήξεις οχημάτων στη Θήρα

Αστυνομία

Συνελήφθη ένας 38χρονος Αλβανός, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους (2) ομοεθνείς του

Βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλεμμένων αντικειμένων

Εξιχνιάστηκαν χθες (28.05.2016) στη Θήρα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δέκα (10) υποθέσεις κλοπών από αυτοκίνητα και συνελήφθη για την εμπλοκή του σε αυτές ενας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους δυο ομοεθνείς συλληφθέντα, ο ενας από τους οποίους έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για άτομο ηλικίας 34 ετών, ενώ τα στοιχεία του τρίτου ερευνώνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, μεθοδικής – συνδυαστικής έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων διακριβώθηκε ότι, κατά τον τελευταίο μήνα ο 34χρονος ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο ενέργειας (modus operadi) εντόπιζε σταθμευμένα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και αφαιρούσε βαλίτσες – ταξιδιωτικούς σάκους, τους οποίους αποθήκευε στην κατοικία του 38χρονου και στη συνέχεια προωθούσε τα κλοπιμαία σε συνεργό του, στην Αθήνα.

Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στοχευμένη έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο σπίτι του 38χρονου, όπου βρέθηκαν ταξιδιωτικοί σάκοι, βαλίτσες, τσαντάκια, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και πλήθος προσωπικών αντικειμένων, τα οποία είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα ή απολεσθέντα.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν παραστατικά αποστολής χρήματων – αντικειμένων μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς και ένα πλαστό δελτίο διαμονής αλλοδαπού.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν και μέρος των κλεμμένων αντικείμενων που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας συνεχίζεται η διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ & Β’ Δωδεκανήσου ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών.

Οι δράσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται περιλαμβάνει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των διαθέσιμων αστυνομικών μονάδων και τη διενέργεια συστηματικών και κατά περίπτωση, εξειδικευμένων ελέγχων, με στόχο:

•       την πρόληψη παρατατικών συμπεριφορών
•       την συστηματική αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών για την πρόληψη της μικροεγκληματικότητας
•       την αυξημένη επιχειρησιακή ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά
•       τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου

Υπενθυμίζονται, προς ενημέρωση των πολιτών, χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:

•       Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
•       Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
•       Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
•       Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
•       Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
•       Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
•       Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
•       Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.

Επισημαίνεται ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές» παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!