Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Εξηγήσεις ζητά ο κ. Καπάκης για τα αναπάντητα έγγραφά της Δημοτικής Παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας»

images

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου απέστειλε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Καπάκης ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που έχουν  μείνει αναπάντητα πολλά έγγραφα της Δημοτικής Παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας».

Αναλυτικότερα η επιστολή του κ. Καπάκη έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, κ. Θωμά Κυριάκο

Κοινοποίηση:

  • Δήμαρχο Άνδρου, κ. Θ. Σουσούδη
  • Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Ν. Κυκλάδων

κ. Νίκο Θεοδωρίδη, ασκώντα χρέη Γενικού Γραμματέα

Επτανήσου 35, 84 100 Ερμούπολη, Σύρος

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 8 και 9 του άρθρου 10 και της παρ. 6 του άρθρου 12 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου – Απάντηση σε έγγραφά μου

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου,

Ως γνωστόν έχω υποβάλλει εδώ και καιρό ορισμένες επιστολές στη διοίκηση του Δήμου για την παροχή πληροφοριών-εξηγήσεων κ.λ.π, επί σημαντικών για τη λειτουργία του Δήμου θεμάτων και χρήσιμων για την άσκηση του έργου μου, οι οποίες δυστυχώς -και μη σύννομα- δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα αναφέρομαι στα κατωτέρω αναπάντητα εκ μέρους του Δήμου έγγραφά μου:

  1. To υπ’ αρ. πρωτ. 1827/6.03.2015 σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μπατσίου

  2. Το υπ’ αρ. πρωτ. 2358/26.03.2015 σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων επί της υπ’ αρ. 783/2014 Αποφάσεως Δημάρχου Άνδρου για την απ’ ευθείας ανάθεση της υπηρεσίας αξιολόγησης των δομών του Δήμου Άνδρου

  3. Το από 31.03.2015 έγγραφό μου σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων επί της υπ’ αρ. 20/2015 Αποφάσεως Δημάρχου περί παράλληλης ανάθεσης καθηκόντων σε υπάλληλο του Κ.Ε.Π.

  4. Το υπ’ αρ. πρωτ. 3500/31.03.2015 σχετικά με τις εισηγήσεις επί των θεμάτων Η.Δ. των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και την καταγραφή της γνώμης της μειοψηφίας στις αποφάσεις του Δ.Σ.

Στα πλαίσια των θεσμικών υποχρεώσεών σας όπως αυτές δεσμευτικά απορρέουν από τις διατάξεις των παραγράφων 8 και 9 του άρθρου 10 και εκείνες της παρ. 6 του άρθρου 12 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Απόφαση ΥΠ.ΕΣ.Α. & Η.Δ. 16852/6.04.2011 (Φ.Ε.Κ. 661/τ.Β΄/20.04.2011), σας επανυποβάλλω τα προαναφερόμενα έγγραφά μου προκειμένου αυτά να διαβιβαστούν με ευθύνη σας στα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου και να τύχουν έγγραφης απάντησης εντός ενός (1) μηνός όπως προβλέπει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Επιπλέον το ίδιο ισχύει και για το πρόσφατο υπ’ αρ. πρωτ. 6507./17.07.2015 έγγραφό μου σχετικά με παροχή πληροφόρησης για το προσωπικό του Δήμου Άνδρου καθώς και όλων των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και πάσης φύσεως επιχειρήσεων και εταιρειών αυτού, για το οποίο ναι μεν δεν έχει εκπνεύσει η προθεσμία του ενός μηνός για να απαντηθεί, πλην όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί ως προς τη χειρισμό του εκ μέρους σας όπως όλα τα προαναφερθέντα.

Σας επισημαίνω ότι τυχόν προφορικές- αποσπασματικές, ελλιπείς και ατεκμηρίωτες – απαντήσεις στελεχών της παρούσας διοίκησης προς εμένα εντός των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ουδέν έννομο δεσμευτικό αποτέλεσμα παράγουν, καθόσον δεν απαντούν εγγράφως και εμπεριστατωμένα στα ερωτήματά μου.

Τέλος, σε περίπτωση που παρατηρηθεί μη συμμόρφωσή σας ως προς τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωρίζω ότι θα κάνω χρήση των προβλεπομένων στην παρ. 9 του άρθρου 10 του συγκεκριμένου Κανονισμού.

Σας καλώ να σεβαστείτε το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και να προασπίσετε το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων να λαμβάνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις (και όχι απειλές και ασύστολες συκοφαντίες) από τη διοίκηση σε κρίσιμης σημασίας θέματα που θα τους βοηθήσουν να ασκήσουν αποδοτικότερα και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας το έργο τους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην οποία κοινοποιείται η παρούσα επιστολή μου, παρακαλείται όπως επιληφθεί του θέματος και παρακολουθήσει την ορθή εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Με τιμή,

Γιάννης Καπάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!