Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εξωραιστικός Σύλλογος Άνδρου «Ο Άγ. Νικόλαος»: Ανοιξιάτικη εξόρμηση στη μαγευτική Υπάτη Λαμίας Ν. Φθιώτιδας

1936462_796041137195646_8479238352713885375_n

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ & ΥΠΑΤΗ ΛΑΜΙΑΣ

Ενημερώνουμε τα αγαπητά μας μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, ότι την 1η Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε στη Μονή Αγάθωνος, στην Υπάτη Λαμίας και στη Μονή Θεογεννήτορος Μαλακάσας.

Συγκεκριμένα η περιήγησή μας θα ξεκινήσει το πρωί από τη Μονή Αγάθωνος που βρίσκεται κοντά στην Υπάτη, όπου εκεί εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του ιερομόναχου Βησσαρίωνα το οποίο παραμένει άφθαρτο και ευωδιάζον από το έτος 1991 που εκοιμήθη. Επίσης θα επισκεφθούμε μέσα στη μονή, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας που βρίσκεται στην Υπάτη και φημίζεται για τα υπέροχα ψηφιδωτά του, της παλαιοχριστιανικής και Βυζαντινής περιόδου (4ος – 14οςαι.). Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην Υπάτη η οποία μαγεύει τον επισκέπτη με τη φυσική της ομορφιά, τις Βυζαντινές Εκκλησίες, τις κρήνες, τα τρεχούμενα νερά, τους καταρράκτες της και το μεσημέρι θα γευματίσουμε με νόστιμα εδέσματα νηστίσιμα και μη, στην παραδοσιακή ταβέρνα του ̎Ζιάκα ̎.

Κατά την επιστροφή μας, νωρίς το απόγευμα, στην Αθήνα, θα επισκεφθούμε τη Μονή Θεογεννήτορος στη Μαλακάσα, για να παρακολουθήσουμε τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου!

Κύριο μέλημα και δέσμευση δική μας είναι, να περάσουμε όλοι μία πολύ όμορφη και αξέχαστη ανοιξιάτικη μέρα!

Περιμένουμε λοιπόν με χαρά να μας τιμήσετε όπως πάντα με την όμορφη και αξιαγάπητη παρουσία σας!!!

Τιμή κατ’ άτομο : 17 €

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ : 210 – 4224539
6973625468
Email: mar.daniolou@gmail.com

Σημειώνουμε τέλος ότι η εκδρομή αυτή είναι η τελευταία δραστηριότητά μας για τη χειμερινή περίοδο, αφού από 10 Απριλίου εγκαινιάζουμε το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων με επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο ή Ιλίου Μέλαθρον. Ήδη το πρόγραμμα, σας έχει κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά.
Σας ευχαριστούμε πολύ

Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!