Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Φ. Ζαννετίδης: Μονίμως απών και αδιάφορος ο Χαρ. Κόκκινος για την Πολιτική Προστασία, την μοναδική αρμοδιότητα που εκ του νόμου καλείται να ασκήσει

ZANNETIDIS (4)

Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν, σε ότι αφορά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στο νησί της Κάσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, διευκρινίζει τα εξής:

«Τρεις μέρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο νησί της Κάσου και διαπιστώνοντας την ανυπαρξία και την αδιαφορία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου να ασκήσει την μοναδική εκ του νόμου αρμοδιότητα που κατέχει, αυτήν της Πολιτικής Προστασίας, αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Ο μονίμως διαμαρτυρόμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος τόσο αρέσκεται να στέλνει σωρηδόν επιστολές διαμαρτυρίας και να παίζει το ρόλο του δήθεν κατατρεγμένου, περί άλλων τυρβάζει. Τρεις μέρες μετά τις καταστροφές, δεν είχε αναλάβει καμία πρωτοβουλία, πιθανότατα δε, ούτε καν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί στην Κάσο, αφού ήταν βαριά απασχολημένος στο να περιφέρεται στα πανηγύρια, να βγάζει  λογύδρια και να ποζάρει σε φωτογραφήσεις.

Με την στάση της ανυπαρξίας και της αδιαφορίας, που δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει,  εξέθεσε την Πολιτική Προστασία και τον θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Για να καλύψουμε το κενό της άσκησης της μοναδικής εκ του νόμου αρμοδιότητας που έχει ο Χαράλαμπος Κόκκινος, αναγκαστήκαμε για μια ακόμη φορά να παρέμβουμε, για να βοηθήσουμε το νησί της Κάσου να ανταπεξέλθει στις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν στην Λέρο και στην Πάτμο, όπου και πάλι ο κ. Κόκκινος ήταν επιδεικτικά απών»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και  Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου συμμετείχαν  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Μαριάς, ο Σύµβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ∆/νσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου κ. Νίκος Οικονόμου και ο Προϊστάµενος ∆/νσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης,  εξετάστηκαν τα αιτήματα του Δήμου Κάσου και αποφασίστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δύο φάσεις.

Κατ’ αρχήν, με την άμεση αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου του νησιού, στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβικής σύμβασης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που έχει συνάψει η Περιφέρεια για την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου  – Κάσου. Σε δεύτερο επίπεδο, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας θα μεταβεί εντός των ημερών στο νησί, για την καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων απαιτεί την εκπόνηση μελετών.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!