Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

«Φέσι» χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης από επιχείρηση

c7c3db012701cc0706423520c706efbc_XL

Με μία περίπτωση επιχείρησης που οφείλει χιλιάδες ευρώ στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης έχουν έρθει αντιμέτωποι οι υπεύθυνοι του Δήμου το τελευταίο διάστημα και την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Cyclades24.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, επιχείρηση που στεγάζεται σε δημοτικό ακίνητο έπαιρνε… δωρεάν ρεύμα από παρακείμενη δημοτική εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να χρεώνει το Δήμο με τις καταναλώσεις της, αλλά και να μην πληρώνει δημοτικά τέλη. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης χρωστάει ένα πολύ μεγάλο μέρος των μισθωμάτων για το δημοτικό ακίνητο.

Ξεπερνά τις 40.000 ευρώ η ζημιά για το Δήμο

Πιο αναλυτικά, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι το ρολόι της ΔΕΗ ήταν κοινό για την δημοτική εγκατάσταση και το παρακείμενο δημοτικό ακίνητο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να πληρώνει το ρεύμα της επιχείρησης, αλλά και να μην εισπράττει δημοτικά τέλη τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης χρωστάει και ένα πολύ μεγάλο μέρος των μισθωμάτων του δημοτικού ακινήτου, ύψους περίπου 30.000 ευρώ. Μάλιστα, όταν οι υπεύθυνοι του Δήμου αναζήτησαν τα στοιχεία της μίσθωσης του ακινήτου στο μηχανογραφικό σύστημα του Δήμου δεν μπόρεσαν να βρουν πουθενά την οφειλή.

Η μίσθωση του ακινήτου είχε γίνει από τον πρώην ΟΠΑΣ και από τον Οκτώβριο του 2013 που έγινε η κατάργησή του το μισθωτήριο δεν είχε καταχωρηθεί πουθενά. Μάλιστα είχε υπάρξει και δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον ΟΠΑΣ και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το ύψος του μισθώματος, η οποία δικαίωσε τον Δήμο, ωστόσο κανείς από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και την είσπραξη των οφειλών.

«Το θέμα αντιμετωπίστηκε με ελαφρότητα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή»

Το Cyclades24 επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Παπαμανώλη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το περιστατικό.

«Στην επιχείρηση υπάρχει μετρητής που έχει τον ίδιο αριθμό παροχής με την παρακείμενη δημοτική εγκατάσταση και έβγαινε ένας λογαριασμός που τον πλήρωνε ο Δήμος. Μόνο το πρώτο διάστημα ο ιδιοκτήτης πλήρωσε 3-4 λογαριασμούς. Ζητήσαμε από τη ΔΕΗ στοιχεία για την κατανάλωση της συγκεκριμένης επιχείρησης ωστόσο δεν ήταν δυνατό να μας τα δώσει» ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαπαμανώλης και πρόσθεσε:

«Η ζημιά σε βάρος του Δήμου από το ρεύμα είναι μεγάλη και είναι αρκετό δύσκολο να διερευνηθεί. Παράλληλα, κανείς δεν σκέφτηκε και τις απώλειες από την μη είσπραξη δημοτικών τελών, ενώ υπάρχει μεγάλη οφειλή και από τα μισθώματα του ακινήτου. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η είσπραξη των οφειλών αυτών. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε με ελαφρότητα το συγκεκριμένο θέμα και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε και συνέχεια με άλλα δημοτικά ακίνητα.

Όσον αφορά στις κινήσεις στις οποίες σκοπεύει να προβεί ο Δήμος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών ανέφερε τα εξής:

– Έχει ήδη δοθεί εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να μπει νέος μετρητής για την κατανάλωση ρεύματος στο δημοτικό ακίνητο και να διακοπεί η παροχή ρεύματος από την παρακείμενη δημοτική εγκατάσταση.

– Τα διαφυγόντα δημοτικά τέλη βρίσκονται σε διαδικασία βεβαίωσης και θα ακολουθήσει η διεκδίκησή τους.

– Θα υπάρξει επαφή με τον επιχειρηματία για τα χρωστούμενα μισθώματα και αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία ή διακανονισμός, τότε ο Δήμος θα κινηθεί νομικά.

Πηγή: http://cyclades24.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!