Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Φεστβάλ Νάξου: Το πρόγραμμα

59387
Το Φεστιβάλ Νάξου αποτελεί θεσμό διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών (Ελληνικών και ξένων) και περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών τεχνών, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονο χορό κ.ά. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο κυρίως στον Πύργο Μπαζαίου, μνημείο του 17ου αιώνα στην ενδοχώρα της Νάξου, ένα υποβλητικό περιβάλλον, που αγκαλιάζει, εμπνέει και αναδεικνύει τα πρόσωπα και τα γεγονότα του Φεστιβάλ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νάξου 2015…

Φεστιβάλ Νάξου
FESTIVAL NAXOU
Το Φεστιβάλ Νάξου ξεκίνησε το 2001 με σκοπό τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τη διαχρονική και σύγχρονη πολιτισμική δημιουργία. Τη διοργάνωση ανέλαβε η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αιών», η οποία συνεργάζεται με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, μουσεία, πανεπιστήμια και ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού. 
Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών (Ελληνικών και ξένων) και περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών τεχνών, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονο χορό κ.ά. 
Μέσα από τη συνύπαρξη διεθνών καλλιτεχνών και σύγχρονων αισθητικών τάσεων η Νάξος αναδεικνύεται σε ιδανικό νησί διακοπών, με φρέσκο αέρα πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο κυρίως στον Πύργο Μπαζαίου, μνημείο του 17ου αιώνα στην ενδοχώρα της Νάξου, ένα υποβλητικό περιβάλλον, που αγκαλιάζει, εμπνέει και αναδεικνύει τα πρόσωπα και τα γεγονότα του Φεστιβάλ.
 
Πύργος Μπαζαίου 
Στον κεντρικό δρόμο, που ενώνει τη Χώρα της Νάξου με τη νησιωτική της ενδοχώρα, δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού, ο Πύργος Μπαζαίου. 

Ο πύργος χρονολογείται περίπου στο 1600. Αρχικά λειτούργησε ως μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, οπότε πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μπαζαίου (Baseggio family) στους απογόνους της οποίας ανήκει έως σήμερα. Κατανοώντας τη σημασία και την ιστορική αξία του κτίσματος, οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να το συντηρούν με ιδιαίτερη φροντίδα και αισθητική αντίληψη.  

Από το 2001, όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αναστήλωσης αποκλειστικά με ιδιωτικούς πόρους, ο πύργος παραμένει επισκέψιμος κάθε καλοκαίρι, κατά το διάστημα που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νάξου.  Δείτε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νάξου 2015
  • Δείτε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νάξου 2015 στο ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Πηγη: http://www.cycladesvoice.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!