Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

bora jet

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη μαζί με στέλεχος της Bora Jet στη Ρόδο.

H Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζοντας τις εντατικές της προσπάθειες για την αποτελεσματικότερη προβολή των νησιών της, φιλοξενεί το τελευταίο διάστημα ταξιδιωτικούς ρεπόρτερ και εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

«Βασικός μας στόχος είναι η εξωστρέφεια και η στοχευμένη προβολή των ιδιαιτεροτήτων και ομορφιών των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στις τουριστικές αγορές. Η φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων και τουρ οπερέιτορς, παράλληλα με τις άλλες δράσεις μας, συμβάλει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στην προώθηση του πολυσχιδούς τουριστικού προϊόντος που παρέχουν τα μεγαλύτερα και μικρότερα νησιά της Περιφέρειας μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις συνεργαζόμενες δημοτικές αρχές και τους κατά τόπους επαγγελματίες για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια τους στην ομαλή διεξαγωγή των δημοσιογραφικών αποστολών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, στοχεύοντας στη διεύρυνση τέτοιου είδους συνεργειών ώστε να προβληθούν αρτιότερα οι εκπληκτικής ομορφιάς προορισμοί μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Δημοσιογραφικά ταξίδια στη Ρόδο

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία σαν μια νέα αγορά και ειδικότερα απο Κωςταντινουπολη θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο κατά το διάστημα από 18 Ιουνίου έως 21 Ιουνίου 2015 εκπρόσωποι των σημαντικότερων τουρ οπερέιτορς της χώρας.Η προσπάθεια αυτή βασίζεται στην συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας Bora Jet με την ΠΝΑΙ . Ειδικότερα πρόκειται για μέλη των εξής τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας: ETS Tur, Jolly Tur, Anı Tur, Mikatur, tatil.comtatilsepeti.com, Setur, Kappatur, Pronto Tour, Touristica, MNG Turizm, Tura Turizm,  BKM Turizm, Gezinomi, Turizmpark, VIP Turizm, Vals Tur, SSC Turizm, Gezinet, Bavul.com, HMC Turizm, Vista Turizm, Viking Turizm, Biletbank, Crea Tourism.

Μία δεύτερη σημαντική αποστολή από την Τουρκία θα πραγματοποιηθεί εντός Ιουνίου στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, Τούρκοι δημοσιογράφοι από Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με την Βora Jet θα επισκεφθούν το νησί της Ρόδου από 25 Ιουνίου έως και 28 Ιουνίου 2015 για να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού και να γράψουν για τις εμπειρίες τους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα με τα οποία συνεργάζονται. Σημειώνεται ότι η αποστολή θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των κυριότερων εντύπων και τηλεοπτικών μέσων της Τουρκίας. Εφημερίδες: Milliyet, Hurriyet, Sozcu, Posta, Haberturk, Aksam. Bloggers: Elif Tanriverdi, gezimanya, I can travel, Travelmodus.  Magazines: Samdan, Alem, Trendsetter.

Δέκα Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την Μ. Βρετανία  επισκέφθηκαν τη Ρόδο από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2015. Η φιλοξενία τους οργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μ.Βρετανίας & Ιρλανδίας και της BritishAirways με αφορμή την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του νησιού της Ρόδου με το Λονδίνο με την εν λόγω αεροπορική εταιρεία.

Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών tour operators και ΜΜΕ της Βρετανίας. Μεταξύ αυτών ήταν εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων Saga, Sovereign, Planet Holidays, Destinology, Classic Collections και Olympic Holidays, καθώς και δημοσιογράφοι του γνωστού περιοδικού travel trade, Travel Weekly και της εφημερίδας Sun. Επίσης η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί με διαφημιστική καταχώρηση στο περιοδικό της British Airways για το Νότιο Αιγαίο ( Κυκλάδες Δωδεκάνησα) .

Στις 30 Μαΐου επισκέφθηκαν τη Ρόδο 10 εκπρόσωποι αυστριακών τουρ οπερέιτορς.  Τα ταξίδια οργανώθηκαν σε συνεργασία με την TUI. Τα μέλη της αυστριακής αποστολής είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την φιλοξενία των Ροδιτών και να ανακαλύψουν της πολλές πτυχές της προσωπικότητας της Ρόδου και των τουριστικών δυνατοτήτων που προσφέρει.

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!