Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Φωτογραφίες από τα αρχαιότερα δέντρα του κόσμου

Μερικά από τα δέντρα που φωτογράφισε η Beth Moon μετρούν αν όχι χιλιάδες, εκατοντάδες χρόνια ζωής. Εδώ και μία δεκαετία η φυσιοδίφης φωτογράφος έχει θέσει ως αποστολή της την καταγραφή των μεγαλύτερων, γηραιότερων και σπανιότερων δέντρων στον κόσμο.

Διασχίζοντας ορεινούς όγκους, ιδιωτικές εκτάσεις και προστατευμένες περιοχές, κατάφερε να ανακαλύψει αυτούς τους ευγενείς γίγαντες και να τους αποτυπώσει μέσα από τα μοναδικά της πορτρέτα. Το αποτέλεσμα μας δίνει μία αίσθηση για την ευαισθησία της χλωρίδας απέναντι στους μεταβλητούς περιβαλλοντικούς παράγοντες που δημιουργεί ο άνθρωπος.

Η Moon έχει δημιουργήσει μία σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών, που εστιάζουν στα πιο σπάνια είδη δέντρων, όπως η αδανσονία και η σεγόγια. Η αντίθεση της παλέτας δίνει μία απόκοσμη αίσθηση πως βρισκόμαστε σε έναν άλλον πλανήτη.

Η σειρά Diamond Nights ήρθε μετά, προσγειώνοντας μας και πάλι στη γη χάρη στον έναστρο ουρανό που απαθανάτισε η φωτογράφος ως φόντο στα μοναδικά δέντρα της αφρικανικής ηπείρου. Τα πρότζεκτ της έχουν γίνει βιβλία τα οποία φέρουν τους τίτλους Ancient Trees: Portraits of Time και Ancient Skies, Ancient Trees.

Πηγή: https://www.culturenow.gr


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!