Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

«ΦροντίΖΟΥΜΕ γιατί́ Νοιαζόμαστε»… Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση στο Νότιο Αιγαίο

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ’ ΑΣΤΡΑ» με διακριτικό τίτλο, LOOK TO THE STARS-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ  ανακοινώνει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην περιβαλλοντική́ και κοινωνική́ δράση μας

«ΦροντίΖΟΥΜΕ γιατί́ Νοιαζόμαστε» 

με τα πλαστικά́ καπάκια. Η συλλογή́ πλαστικών πωμάτων είναι μια δράση που έχει αγκαλιάσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των πλαστικών καπακιών, είναι σημαντικός και κατά́ τους χειμερινούς αλλά́ πολύ́ περισσότερο κατά́ τη θερινή́ τουριστική́ περίοδο. Έχει βρεθεί́ ότι σε καθαρισμούς παραλιών που έχουν γίνει, παγκοσμίως, τα πλαστικά́ καπάκια είναι μέσα στα 10 πιο ρυπογόνα αντικείμενα και είναι το 2ο πιο συχνό́ εύρημα μετά τις γόπες των τσιγάρων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνέλεξε και κατάφερε να αποσύρει από το περιβάλλον 8,4 τόνους πωμάτων. Τη διαχείριση, συσκευασία και μεταφορά́ των 8,4 τόνων στηρίξαν με εθελοντική́ συμμετοχή́ και «έβαλαν πλάτη» ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κος Χρήστος Ευστρατίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (περιφερειακό́ τμήμα Ρόδου), ο ΟΑΚ ΡΟΔΟΥ, το Σωματείο ιδιοκτητών χωματουργικών μηχανημάτων Ρόδου, η ACME ike advisor Construction events, η Αιγαιομεταφορική, η Στάνταρ ΙΜΕ ΕΠΕ και η μεταφορά́ τους, δια θαλάσσης, έγινε με την ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία της ATTICA GROUP – BLUE STAR FERRIES.  

Με εκτίμηση,                                                                                                                                    

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!