Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Γ. Χατζημάρκος για την 8η Μαΐου 1945: « Ημερομηνία ορόσημο που σφραγίζει ανεξίτηλα την ελληνικότητα των νησιών μας, ενάντια σε ανιστόρητες και κακόβουλες αμφισβητήσεις και επιβουλές»

ΣΥΜΗ

Στη Σύμη για την επέτειο λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 8ης Μαΐου 1945 στο νησί της Σύμης, παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Τη σημερινή επέτειο λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου, με την παράδοσή της από τους Γερμανούς στις συμμαχικές δυνάμεις, τίμησαν με την παρουσία τους στη Σύμη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού  Αντιναύαρχος κ. Νικόλαος Τσούνης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών.

Ο κ. Χατζημάρκος παρακολούθησε τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Ηρώου και παρακολούθησε την παρέλαση και τις χορευτικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τον εορτασμό.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή επέτειος της 8ης Μαΐου 1945, αποτελεί ορόσημο, στην ιστορία των Δωδεκανήσων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι η ημέρα που η άνευ όρων παράδοση της Δωδεκανήσου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στις δυνάμεις των Συμμάχων, σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η τόσο σημαντική νίκη για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, έμελε να χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη, όπως βαθιά χαράχτηκε στον βράχο της Σύμης, για να θυμίζει την καθοριστική συμβολή στον απελευθερωτικό αγώνα, αυτού του μικρού κομματιού ελληνικής γης στην άκρη του Αιγαίου. Είναι η μέρα που ανοίγει το δρόμο για την Ενσωμάτωση και σφραγίζει ανεξίτηλα την ελληνικότητα των νησιών μας, ενάντια σε ανιστόρητες και κακόβουλες αμφισβητήσεις και επιβουλές. Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για να ζήσει και να γιορτάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα αυτή τη μεγάλη μέρα».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!