Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Γ. Χατζημάρκος για την ρωσική βίζα: «Η ανικανότητα της χώρας μας να ανταπεξέλθει και στα πιο απλά, προ πολλού γνωστά, μας βυθίζει σε θλίψη»

g.hatzimarkos (2)

Σχετικά με την  επιστολή του ελληνικού Visa Center, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ενημερώνει  τους διαπιστευμένους tour operatorς, ότι η διαδικασία έκδοσης βίζας, βάσει της νέας διαδικασίας λήψης βιομετρικών στοιχείων των ταξιδιωτών, αυξάνεται, από 48 ώρες, σε 10 έως 12  ημέρες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε τα εξής:

«Η εξέλιξη αυτή τινάζει στον αέρα την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει για την  ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία. 

Στο τέλος του 2015, όλες οι ενδείξεις μας επέτρεψαν να  έχουμε υψηλές προσδοκίες για τις αφίξεις από την ρωσική τουριστική αγορά.  Ως Περιφέρεια, εργαστήκαμε πολύ μεθοδικά γι αυτό και το μόνο που ζητήσαμε ήταν η  επαρκής στελέχωση των Προξενικών Αρχών και η  κάλυψη τους σε υλικοτεχνική υποδομή ώστε να διευκολυνθεί η θεώρηση Visa με τη νέα διαδικασία συγκέντρωσης βιομετρικών στοιχείων και οι υπηρεσίες μας στην Ρωσία να μπορέσουν να υποδεχθούν και να διαχειριστούν  τον όγκο των αιτημάτων , με τα νέα δεδομένα.

Το διάστημα των 12 και πλέον ημερών  που σύμφωνα με το ελληνικό Visa Center απαιτείται, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.   Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν υπάρχει καμία προοπτική από την Ρωσία για την φετινή σεζόν.  Η ανικανότητα της χώρας μας να ανταπεξέλθει και στα πιο απλά, προ πολλού γνωστά, μας βυθίζει σε θλίψη. 

Η προσπάθεια που καταβάλαμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ό,τι δαπανήσαμε σε ενέργεια, σε χρόνο και σε χρήματα, ακυρώνεται από την ανικανότητα αυτού του κράτους να οργανωθεί στον ελάχιστο βαθμό για να στηρίξει την οικονομία του την ίδια και την δημιουργία θέσεων εργασίας.  Η ρωσική αγορά μπορεί να δώσει το 2016 πολύ υψηλά αποτελέσματα, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι πολύ λυπηρό πως αυτοκτονούμε κάθε μέρα από την ανικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε σε απλές υποχρεώσεις».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!