Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Γ. Χατζημάρκος: «Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, είναι η δική μας απάντηση στη μιζέρια και στο τέλμα που βυθίζεται η χώρα»

G.H.

«Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μπορούν με τον καλύτερο τρόπο  να υπηρετήσουν και να υποστηρίξουν τον τίτλο της  Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη, με την επιστροφή του από το Άαρχους της Δανίας, όπου δηλώθηκε επισήμως το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να διεκδικήσει τον επίζηλο τίτλο για το έτος 2019.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που στόχο έχει να στηρίξει τον δεύτερο βασικό πυλώνα της οικονομίας των νησιών μετά τον τουρισμό,  τον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους – και κυρίως νέους ανθρώπους – στην γη και την πρωτογενή παραγωγή τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας υπηρετεί άριστα τον στρατηγικό στόχο της περιφερειακής αρχής, που είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

 «Η υποψηφιότητα του Νοτίου Αιγαίου είναι η δική μας απάντηση στην εσωστρέφεια και την μιζέρια που είναι βυθισμένη η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Με όπλο μας την εξωστρέφεια, επιδιώκουμε να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας στα νησιά μας, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς πολέμου. Μόνο με την εξωστρέφεια και την ανάδειξη των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας μπορούμε να κρατήσουμε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έξω από το τέλμα» είπε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τόσο στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής προϊόντων, όσο και στον τομέα του τουρισμού από την υποψηφιότητα της Περιφέρειας, καθώς  και στα στοιχεία εκείνα που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, στην μάχη διεκδίκησης του τίτλου, μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών Περιφερειών.

«Ο ασύγκριτος και ιδιαίτερος για κάθε ένα από τα 52 νησιά της Περιφέρειάς μας γαστρονομικός πλούτος, είναι το  μεγάλο πλεονέκτημα και αποτελεί το ισχυρό όπλο στην διεκδίκηση του τίτλου. Είμαστε η μοναδική περιφέρεια της Ευρώπης όπου κάθε νησί έχει την δική του, ξεχωριστή, μοναδική πολιτιστική και γαστρονομική ταυτότητα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο τίτλος θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας, καθώς υπάρχει ισχυρό κίνημα γαστρονομίας στις χώρες της Ευρώπης από όπου αντλούμε το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών».

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας του Νοτίου Αιγαίου για τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 είναι στις 30 Ιουλίου 2016.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!