Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Γ. Καπάκης & Φ. Αθανασίου: «Να δώσει άμεσα εξηγήσεις ο κ. Σουσούδης για τη δωρεά ασφαλτόστρωσης του δρόμου Φελλού – Πισωλιμιώνα»

neos_dromos_14mar14_1

Το σίριαλ με τη χορηγό και τον δρόμο στο Φελλό – Πισωλιμιώνα, δυστυχώς για τον κ. Σουσούδη, συνεχίζεται. Όσο και αν ξαφνικά το ζήτημα αυτό απασχόλησε για λόγους κουτοπόνηρους και μικροπολιτικούς, διάφορα άτομα και ομάδες συμφερόντων στο νησί μας εμείς, επανερχόμαστε και περιμένουμε να απαντήσει άμεσα ο κ. Σουσούδης στα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ανάγκασε τον Δήμο να πάρει πίσω την υπ΄αρ. 252/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; (βλ. https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%93%CE%940%CE%A9%CE%A8%CE%99-%CE%98%CE%A33?inline=true).


Γιατί ο κ. Σουσούδης  α π έ κ ρ υ ψ ε  για 5 ολόκληρους μήνες αυτή την αίτηση (κατατέθηκε στις αρχές Αυγούστου και το θέμα εισήχθη στο Δ.Σ. στις 20.12.2018)?

Γιατί προσπάθησε να παραπλανήσει, τόσο το Δ.Σ. όσο και την τοπική κοινωνία, αποκρύπτοντας το συγκεκριμένο σοβαρό έγγραφο και εισηγήθηκε μια μη σύννομη διαδικασία ενώπιον του Δ.Σ.οδηγώντας το να λάβει παρανόμως απόφαση περί δήθεν σύμφωνης γνώμης για τη τσιμεντόστρωση του δρόμου αυτού, ενώ επρόκειτο για καθαρή χορηγία? 

Γιατί αρνείτο πεισματικά να αποκαλύψει τα στοιχεία της χορηγού κατά τη συνεδρίαση της 20.12.2018

Γιατί προέβη – αναρμοδίως και χωρίς καμία εξουσιοδότηση από κανένα θεσμικό Όργανο του Δήμου – σε συνεργασία με συγκεκριμένο επιχειρηματία που διατηρεί μονάδα σκυροδέματος στην Υδρούσα,  επιτρέποντάς του να ξεκινήσει την εκτέλεση των εργασιών της τσιμεντόστρωσης, προτού καν ακόμα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2018 και χωρίς αδειοδότηση??

Θα μας πεί ο κ. Δήμαρχος εάν για την παράνομη μέχρι σήμερα  τσιμεντόστρωση που έκανε ο επιχειρηματίας εργολάβος, χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα έργου και προσωπικό του Δήμου μας, παρότι η δαπάνη για το έργο θα καλυπτόταν εξ ολοκλήρου από τη δωρεά της Γαλλίδας χορηγού?

 Γιατί διακινδύνευσε την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων και διερχομένων της περιοχής, ξεκινώντας ένα έργο, ακόμα και εάν επρόκειτο για δωρεά, χωρίς ουδεμία πρότερη τεχνική προδιαγραφή και έγκριση μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας?


Γιατί επιλέχθηκε η μέθοδος της τσιμεντόστρωσης του συγκεκριμένου δρόμου και όχι της ασφαλτόστρωσης?

Η Γαλλίδα χορηγός γνωρίζει τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής? Έχει συμφωνήσει?

Ποια είναι εν τέλει τα ακριβή στοιχεία της Γαλλίδας δωρήτριας? Είναι αυτά που αναφέρει η πρόσφατη Απόφαση της Ο.Ε. ή αυτά που διαρρέονται σε τοπικά sites, τα οποία σημειωτέον στην προσπάθειά τους να καπηλευθούν το θέμα, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπαθούν απεγνωσμένα να συνδέσουν την παρέμβασή μας για το ζήτημα αυτό με άλλα, παντελώς, άσχετα ζητήματα.

Ο λαλίστατος Έπαρχος Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρης, ο οποίος λειτουργεί το καλοκαίρι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ίδια περιοχή του Φελλού, και τόσο πολύ κόπτεται τώρα τελευταία για τα ζητήματα του Δήμου μας διαφημίζοντας με φωτογραφίες και το μισό ακόμα μέτρο κατασκευής δρόμου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αιγαίου στην Άνδρο (για να αυτοπροβληθεί ο ίδιος με ξένα κόλλυβα), ακόμα και αν δεν είναι εντός των αρμοδιοτήτων του και ενεργεί εξωθεσμικά, μήπως έχει κάτι να μας πεί για το θέμα αυτό?


Το σημαντικότεροΠοιο είναι εν τέλει το ακριβές ύψος της δωρεάς της Γαλλίδας που αποδέχθηκε η Ο.Ε.? Πουθενά δεν αναγράφεται πάντως επισήμως ….. Κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζουμε πόσο θα κοστίσει η τσιμεντόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου??

Αυτό ξέχασε να μας το πει ο κ. Δήμαρχος. 

Τόσο δύσκολο σας ήταν κ. Σουσούδη να φέρετε σωστά και νοικοκυρεμένα το θέμα της δωρεάς στο Δ.Σ. για το οποίο ουδείς θα είχε αντίρρηση?? 

Αναμένουμε εάν ο κ. Δήμαρχος θα υποβάλλει στη χορηγό τουλάχιστον τρείς προσφορές για την κατασκευή του έργου κατόπιν έρευνας αγοράς όπως ορίζει το άρθρο 3α του Ν. 4182/2013 όπως προστέθηκε με το άρθρο 55 του Ν. 4557/2018 και βεβαίως αναμένουμε να διαβάσουμε τους όρους της Σύμβασης δωρεάς που πρέπει να υπογράψει ο κ. Δήμαρχος με τη Γαλλίδα χορηγό, την ευγενική πρόθεση της οποίας δυστυχώς εκθέτει με τις παραλείψεις του. 

Τέλος, πιστεύουμε να μην έχει διαπράξει ο κ. Δήμαρχος τις ίδιες μεθοδεύσεις και αστοχίες σχετικά με τη δωρεά ανακατασκευής του κτιρίου του Αγροτικού Ιατρείου Γαυρίου . 

Εάν το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου και αυτό επισκευάσθηκε με χρήματα και πάλι κάποιου άγνωστου σ΄εμάς χορηγού λές και ο Δήμος είναι παραμάγαζο και αποδέχεται εν κρυπτώ δωρεές, θα περιμένουμε να μας πεί πότε αποφάσισε σχετικά το Δ.Σ., πόσο κόστισε το έργο αυτό, πότε εκδόθηκε η σχετική άδεια, πότε υπεγράφη η Σύμβαση Δήμου-Δωρητή κ.λ.π.
 

Κύριε Δήμαρχε, οι δωρεές ιδιωτών που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των συντοπιτών μας είναι και καλοδεχούμενες και απολύτως επαινετές, αρκεί να διεξάγονται νόμιμα και με διαύγεια. Αυτό είναι απολύτως δική σας υποχρέωση να το διασφαλίσετε , προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

ΦΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                                         Ι. ΚΑΠΑΚΗΣ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!