Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Γ. Βρούτσης: «Κυβέρνηση πρωταθλήτρια αρνητικών επιδόσεων!

Vroutsis1

Για «κυβέρνηση – πρωταθλήτρια των αρνητικών επιδόσεων» κάνει λόγο ο Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας, νέο αρνητικό ρεκόρ 15ετιας από κατέγραψαν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Όπως έφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «το μήνα Σεπτέμβριο χάθηκαν ακόμη 13.003 θέσεις μισθωτής απασχόλησης!».

Αναλυτικότερα: 

«Η χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ μηνός Σεπτεμβρίου δικαιολογεί απόλυτα την καθυστέρηση -από μέρους της κυβέρνησης– της παρουσίασης αυτών. Πως αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να “δικαιολογήσει” το νέο ρεκόρ των 13.003 απολύσεων μέσα στον Σεπτέμβριο;

Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας για το μήνα Σεπτέμβριο η αγορά εργασίας έχει παγώσει και η μισθωτή απασχόληση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ η ανεργία διογκώνεται ξανά μετά από μια περίοδο σταθερής αποκλιμάκωσης το 2014.

Πιο συγκεκριμένα τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 το ισοζύγιο ροών προσλήψεων-απολύσεων έκλεισε με 13.003 χαμένες θέσεις απασχόλησης (σχήμα 1). Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών. Σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 63.122 νέες θέσεις απασχόλησης τον Σεπτέμβριο του 2013, ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμιστικών πολιτικών της Ν.Δ.

Επιπλέον, το μήνα Σεπτέμβριο του 2015 τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ επιδεινώνονται (σχήμα 2). Συγκεκριμένα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014, διαπιστώνεται μείωση της πλήρους απασχόλησης από το 42,25% (2014) στο 38,15%, αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 15,46% και αύξηση στην εκ περιτροπής απασχόληση κατά 7,71%.

Δυστυχώς, η συνεχόμενη αρνητική εξέλιξη στους δείκτες και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, προμηνύουν τις πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Μέσα σε μόλις 8 μήνες όλες οι θυσίες των Ελλήνων και όλες οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που ασκήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., φέρνοντας αποδεδειγμένα καρπούς, εξανεμίστηκαν με την ανεργία να αυξάνει και πάλι, με ολέθριες κοινωνικές επιπτώσεις».

01 02

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!