Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Γ. Βρούτσης: Πρόδωσαν τη νησιωτικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ΦΠΑ ρεκόρ 24% και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σε ακόμη 11 νησιά του Αιγαίου!

mediadefaultimagesvroutsisdd (1)

«Κατατέθηκε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο, με τα πιο “σκληρά” μέτρα από την αρχή της κρίσης. Εκτός από το “τσουνάμι” των άδικων και εξοντωτικών φόρων στα καύσιμα, στον ΕΝΦΙΑ, στην τουριστική διαμονή, καταργείται και το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ σε ακόμη μια ομάδα νησιών του Αιγαίου, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους νησιώτες.

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η επιβολή ρεκόρ ΦΠΑ στους Έλληνες 24%!

Σήμερα, επανέρχεται το σκληρό και αντιαναπτυξιακό μέτρο της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ από την 1η Ιουνίου 2016 σε ακόμη 11 νησιά του Αιγαίου. Θύματα αυτή τη φορά είναι οι κάτοικοι των νησιών Άνδρου, Τήνου, Σύρου, Σίφνου, Μήλου, Αλοννήσου, Καρπάθου, Θάσου, Σκύρου, Κέας και Αντιπάρου. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2015 η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα πρώτα 6 νησιά του Αιγαίου (Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μύκονος, Σκιάθος και Ρόδος).

Είναι ακόμη νωπές στη μνήμη όλων μας οι δεσμεύσεις, τα παραμύθια και τα κατά συρροή ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, για δήθεν περιφρούρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στο Αιγαίο, ενός προνομίου που καθιέρωσε για λογαριασμό των νησιών η Ν.Δ. πριν από 35 χρόνια.

Το μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο αποτελούσε για χρόνια “ασπίδα” προστασίας των νησιωτών απέναντι στο αυξημένο κόστος, λόγω της εδαφικής ασυνέχειας και της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας των νησιών μας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση εξακολουθεί συνειδητά να εξαπατά τους νησιώτες με το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα, δηλαδή την επιστροφή των φόρων μέσα από έναν ειδικό μηχανισμό, ως αντιστάθμισμα στο ΦΠΑ.

Σήμερα, όμως, τα παραμύθια τέλειωσαν και ο λογαριασμός που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους νησιώτες είναι “εξοντωτικός”. Από τους “λαγούς με πετραχήλια” που έταζαν προεκλογικά, οδηγούν σε δραματική χειροτέρευση το βιοτικό επίπεδο των νησιωτών.  

Αξίζει να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδει άνευ όρων το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου. Αντίθετα, η Ν.Δ. κράτησε ψηλά τη σημαία της νησιωτικότητας και της αξιοπρέπειας των νησιωτών.

Σήμερα, που οι “μάσκες της υποκρισίας και του λαϊκισμού” πέφτουν ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τελικά απ’ όλες τις κόκκινες γραμμές οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κράτησαν μόνο μια, την παραμονή στην εξουσία με κάθε τίμημα!»  

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!