Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Γαλλία: Μικρότερες οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία

Ισχυρότερη του αναμενόμενου αποδεικνύεται η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας, όπως εκτιμάει η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bank of France), η οποία προχωρά στη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, η ύφεση κατά τη διάρκεια του «lockdown» δεν ήταν τόσο βαθιά όσο αρχικώς είχε υπολογιστεί, ενώ η πρόσφατη ανάκαμψη είναι σαφώς ισχυρότερη σε σχέση με τις πρότερες εκτιμήσεις.

Ταυτόχρονα, η αγορά εργασίας δεν υπέστη τις δραματικές απώλειες που αναμένονταν. Έτσι, προσθέτει η κεντρική τράπεζα, η γαλλική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στα προ-κορωνοϊού επίπεδα στις αρχές του 2022 και όχι στα μέσα του 2022, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

«Η ανάκαμψη πηγαίνει κάπως καλύτερα απ’ ό,τι αναμέναμε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής της Bank of France, Βιλερουά ντε Γκαλό, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Le Monde». «Η Γαλλία θα επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα λίγο πριν τον μέσο όρο της Ευρώπης»

Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι η οικονομική δραστηριότητα τον Αύγουστο κυμάνθηκε μόλις κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ-κρίσης επίπεδα. Το ίδιο αναμένεται και για τον Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο προλειάνει το έδαφος για ισχυρή ανάκαμψη στο γ’ τρίμηνο του 2020, μετά την ύφεση του β’ τριμήνου, η οποία ανήλθε στο 13,8% του ΑΕΠ.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!