Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Γενναία έκτακτη επιχορήγηση για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά από το Δήμο Μυκόνου

αρχείο λήψης

Τριπλάσια η χρηματοδότηση του Δήμου από την αντίστοιχη κρατική

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην επιχορήγηση της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου με το ποσό των 100.000,00 € για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους, μετά και από την υπ’ αριθμ. 14/2017 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, σύμφωνα με το άρθρο 202 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 38 του Ν. 4257/2014. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο να διαθέσει εκτάκτως χρήματα  για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, επιπροσθέτως της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν, από το Υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου δεν είχε τη δυνατότητα να επιχορηγήσει την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή τα τρία προηγούμενα χρόνια  γιατί η προηγούμενη διοίκησή της   δεν είχε ολοκληρώσει τη σύνταξη απολογισμών, για τα έτη 2012 – 2014, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει όλες οι διαδικασίες, από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να έχουν συσσωρευτεί  οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 140.000 € (ενδεικτικά ανεξόφλητοι λογαριασμοί του ΟΤΕ, ήδη από το 2007).

Το ποσό των 100.000 € που διέθεσε ο Δήμος Μυκόνου είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθότι η αντίστοιχη κρατική επιχορήγηση ανέρχεται  σε λιγότερο από 30.000 € ετησίως.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά : «Η σημερινή ενέργεια αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη θέληση να  συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της εκπαίδευσης, παρέχοντας τριπλάσια χρηματοδότηση από την αντίστοιχη κρατική. Στο πλαίσιο αυτό και πάντα σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, με απώτερο στόχο τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης σε μία περίοδο, που λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας η επίσημη Πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις της. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι το αίτημα στην Πολιτεία να νομοθετήσει τη δυνατότητα του Δήμου να στηρίζει οικονομικά τις νευραλγικές υπηρεσίες στο Νησί. Το ζητάμε εδώ και πολύ καιρό και όπως αποδεικνύεται, το κάνουμε πράξη, όταν μας δίνεται η δυνατότητα. »

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!