Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Για τη διάβρωση της παραλίας Μπατσίου: Απάντηση στην επιστολή της κ. Δ. Τούντα απο τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Κυριάκο

200512_1005921908160_1830_n

Αξιότιμη κυρία Δ. Τούντα,

Το σημαντικότατο πρόβλημα της Παραλίας Μπατσίου, είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια και ο Δήμαρχος όπως και όλοι μας, έχουμε δεσμευτεί να το αντιμετωπίσουμε και να το λύσουμε.

Πρόκειται για το λιμάνι της πλέον τουριστικής περιοχής του νησιού μας και είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η αποκατάσταση του λάθους της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990. Εκ του αποτελέσματος όμως φάνηκε το σφάλμα της μελέτης και δημιουργήθηκε το μεγάλο πρόβλημα στην παραλία.

Θέλω να σας θυμίσω, επειδή αναφέρεστε στο παρελθόν, πως δεν έγινε απολύτως τίποτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος επί θητείας του συνδυασμού τον οποίο υπηρετήσατε. Να σας θυμίσω επίσης πως ύστερα από τις συζητήσεις που είχατε με τον σημερινό Δήμαρχο τον Ιανουάριο του 2014, σας είχε διαβεβαιώσει πως ήταν στις προθέσεις του να δώσει λύση στο ζήτημα. Εκφράζατε τότε την έντονη δυσαρέσκειά σας  προς την προηγούμενη δημοτική αρχή για τον λόγο, που δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με το πρόβλημα, ενώ είχε χρησιμοποιήσει το θέμα στον προεκλογικό αγώνα του 2010.

Ξαφνικά τον Μάρτιο του 2014, δηλαδή πάλι προεκλογικά, τόσο εσείς, όσο και γενικότερα ο Δήμος τότε,  «Θυμηθήκατε» το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαρτίου 2014, σε μια ευρύτατη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε, η εγγραφή στον προϋπολογισμό ποσού 10.000€ για την μελέτη αποκατάστασης της παραλίας Μπατσίου.

Δυστυχώς όμως η αναμόρφωση αυτή δεν έγινε ποτέ. Δεν γνωρίζω αν το ξέρετε, αν το αποκρύπτετε, ή αν τελικά σας ξεγέλασαν,  ήταν μια αναμόρφωση ψευδής.

Η όλη διαδικασία ήταν πρόχειρη και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, αφού ο κωδικός 70.7411.0005 που επικαλείστε και ο οποίος αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ υπάρχει μέχρι και σήμερα στον προϋπολογισμό του Δήμου με τον τίτλο «Εκπόνηση Μελέτης για Επισκευή Πύργου Μπίστη-Μουβελά».

Τέλος, καμία απόφαση ανάθεσης μελέτης ή σύναψης προγραμματικής σύμβασης των αρμοδίων οργάνων του Δήμου μας ΔΕΝ υπάρχει.

Με ιδιαίτερη σοβαρότητα, που αναλογεί και στην σοβαρότητα του προβλήματος εντάξαμε στο πρώτο τεχνικό πρόγραμμα της θητείας μας την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Το ποσό που καταρχάς εγγράφηκε στον προϋπολογισμό είναι ενδεικτικό και θα αναμορφωθεί σε όποιο ύψος και αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του έτους και κατά την διάρκεια εκπόνησης της μελέτης. Επίσης, αν η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανατεθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης, μέσω διαγωνισμού ή μέσω οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, αυτό θα αποφασιστεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2015.

Σε κάθε περίπτωση, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης θα επιλέξουμε άμεσα την καλύτερη δυνατή μέθοδο για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος της παραλίας Μπατσίου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!