Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο μίλησε ο Αραχωβίτης στη Νάξο, ανακοίνωσε ότι έρχονται μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων τις επόμενες ημέρες

araxovitis_1

Την ΕΑΣ Νάξου επισκέφτηκε την Τρίτη, 26 Μαρτίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Κατά την επίσκεψη δόθηκαν διευκρινίσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στη μεταφορά αγροτικών προϊόντων, με την απάντηση που δόθηκε να ικανοποιεί τη διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Καπούνης, «με το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα δίνεται χρηματοδότηση (32,5 ευρώ τον τόνο) από την ΕΕ για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από και προς το νησί. Αυτό που θα ήθελα να σας επισημάνω είναι ότι η χρηματοδότηση θα δίνεται μόνο για μια διαδρομή, δηλαδή αν ένα προϊόν πάει από τη Νάξο προς την Σαντορίνη θα χρηματοδοτηθεί αλλά αν στη συνέχεια το ίδιο προϊόν πάει στη Μύκονο δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Επίσης μιλήσαμε για προβλήματα της αγοράς, με τα προϊόντα που «βαφτίζονται» και πωλούνται Ναξιώτικα. Εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις πατάτες και τα τυριά Νάξου. Ο Υπουργός μας ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα κατά των «ελληνοποιήσεων».

Όσον αφορά την εξέλιξη χρηματοδοτικού προγράμματος, στο οποίο η ΕΑΣ Νάξου έχει υποβάλει πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της (Μέτρο 4.2.1), ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των προτάσεων και αμέσως μετά αναμένεται η υλοποίηση του προγράμματος».

Να θυμίσουμε ότι η Ένωση πέρα από την παραγωγή προϊόντων της Νάξου (τυριά, πατάτες) αποφάσισε να στραφεί στην παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο ή άλλες ΑΠΕ. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την κοπριά και να την επεξεργαστούμε μαζί με τα απόβλητα του τυροκομείου μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης. «Αφού δεν καταφέραμε να ενταχθούμε στο σχετικό πρόγραμμα τώρα έχουμε στραφεί στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή», πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.agrotypos.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!