Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Γιώργος Λεονταρίτης: Συστήνεται άμεσα Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (Ε.ΕΠ.ΕΤ.) Κτιρίων

Με σημερινή κοινή δήλωσή τους, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, επιβεβαιώνουν όσα είχε δημοσιοποιήσει με δελτίο τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο Αντίπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Συγκεκριμένα, συστήνεται άμεσα Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (Ε.ΕΠ.ΕΤ.) κτιρίων, η οποία θα προβαίνει πολύ γρήγορα στην αυτοψία και στη λύση απόφασης κατεδάφισης των εν λόγω κτιρίων.

Στόχος του υπό σύσταση θεσμικού οργάνου είναι η άρση των μέχρι σήμερα χρονοβόρων γραφειοκρατικών πρακτικών για την δημόσια ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού κτιριακού αποθέματος.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Χαίρομαι διότι η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς τηρώντας τη δέσμευσή τους δίνουν αποτελεσματική λύση στο ζήτημα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων των ετοιμόρροπων κτιρίων, τα οποία ειδικά στην Ερμούπολη εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους πολίτες.

Οι επαφές με τα δύο Υπουργεία θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό προκειμένου να τύχει αντίστοιχης επίλυσης και το δεύτερο αίτημά μας, το οποίο αφορά την γρήγορη αδειοδότηση παρεμβάσεων, την γρήγορη ταυτοποίηση αυθαίρετων, κ.ά.»


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!