Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Γιώργος Τρανάκος: Άμεση αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη ΔΕ Κορθίου

Το πρόβλημα της σωστής διαχείρισης του νερού στο νησί μας, είτε για ύδρευση, είτε για άρδευση, είναι χρόνιο αλλά το θυμόμαστε και το ζούμε έντονα σε περιόδους λειψυδρίας και σε κάθε θερινή περίοδο.
Δυστυχώς είμαστε πάλι, σε μια από τα ίδια, δύσκολη κατάσταση, της οποίας τα σημάδια φαίνονταν από καιρό.
Ήδη από την περσινή χρονιά που δεν ήταν και από τις πιο τουριστικές λόγω πανδημίας, τα δρομολόγια μεταφοράς νερού με υδροφόρες του ΣΕΔΑ η του Δήμου, ήταν δεκάδες στα χωριά μας.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέσω προγραμμάτων της Κεντρικής Διοίκησης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά, είχε χρηματοδοτηθεί με σημαντικό χρηματικό ποσό.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, αφορούσε και τις τηλεμετρίες, ( ηλεκτρονικό έλεγχο εξ αποστάσεως των γεωτρήσεων ), που όσο γνωρίζω, έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου.
Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους Προέδρους των Κοινοτήτων δίνοντας τους την συνεχή δυνατότητα παρακολούθησης επάρκειας νερού στις υδατοδεξαμενές και στις γεωτρήσεις.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορθίου
κος Αντωνελλος Ιωάννης, πολύ σωστά στο προηγούμενο Δ.Σ. ζήτησε να υπάρξει συζήτηση στο αμέσως επόμενο Δ.Σ., για την αντιμετώπιση των υπερβολικών καταναλώσεων νερού και της λειψυδρίας.
Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνω τους Δημότες της περιοχής Δημοτικής Ενότητας Κορθιου ότι από το έτος 2018 με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, καθώς όπως προανέφερα το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι συνεχές σχεδόν ανά διετία, είχαμε δεσμεύσει χρήματα αποκλειστικά για την διενέργεια (03 ) τριών νέων γεωτρήσεων για τις περιοχές:
1) Τοπικής Κοινότητας Κορθίου
2) Τοπικής Κοινότητας Καππαριας και
3) Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκάστρου,
( Για Επισκοπείο, Λαρδιά)
Έχουν περάσει δύο χρόνια με την νέα Δημοτική Αρχή, έχουμε φθάσει πάλι στο παραπέντε και δεν φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη στην πραγματοποίηση αυτών των γεωτρήσεων, οι οποίες θα δώσουν ανάσες στην ύδρευση, ιδιαίτερα των περιοχών Καππαριάς και Παλαιοκάστρου όπου οι Πρόεδροι τους αγωνιούν, για την επάρκεια στην ύδρευση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών τους.
Οι Πρόεδροι των περιοχών αυτών και ο Αντιδήμαρχος είναι ενήμεροι τουλάχιστον από την περσινή χρονιά, για αυτές τις γεωτρήσεις.
Ανεξάρτητα λοιπόν από τα μέτρα, τις απαγορεύσεις και τις ανακοινώσεις του Δήμου για τον έλεγχο των καταναλώσεων και την διαχείριση του νερού, για την περιοχή μας, στην Δημοτική Ενότητα Κορθίου, απαιτείται το συντομότερο να πραγματοποιηθούν άμεσα αυτές οι γεωτρήσεις.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!