Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Γιώργος Τρανάκος: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Τρανάκου

Δυστυχώς η τρέχουσα Δημοτική Αρχή, όταν πραγματοποιεί έργα που είναι συνέχεια της προηγούμενης ή οφείλονται στις διαδικασίες που είχε πραγματοποιήσει η προηγούμενη θητεία του κ. Σουσούδη Θεοδόση, δεν αναφέρεται στο παραμικρό για αυτό.
Όπως τα εμφανίζει λοιπόν, όλα τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο οφείλονται στην τωρινή Δημοτική Αρχή, η οποία ( Ω του θαύματος) κατά την κρίση των έγκριτων ρεπορτάζ πάντα, έχει καταφέρει να υπερκεράσει όλη την κρατική γραφειοκρατία των διαδικασιών εκτέλεσης έργων, σε ένα χρόνο θητείας και κάτι μήνες.
Αυτό και αν είναι θαύμα !!!
Το ιδιαίτερο όμως που συμβαίνει και που δείχνει πλέον και τον χαρακτήρα της Διοίκησης της τωρινής Δημοτικής Αρχής είναι ότι όλα τα έργα, μικρά ή μεγάλα, Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικων Ενοτήτων ή και Περιφέρειας, τα παρουσιάζει ο κ. Δήμαρχος από την προσωπική ονομαστική ιστοσελίδα του.
Έτσι όπως την χρησιμοποιούμε όλοι μας προσωπικά, για να ερχόμαστε σε επαφή με φίλους, να κάνουμε αστεία, να βάλουμε τραγούδια, βίντεο, να ευχηθούμε, να εκφράσουμε τις προσωπικές μας απόψεις, ανησυχίες, κλπ.
Από ότι φαίνεται ο Δήμαρχος μας, δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την προσωπική του ζωή από την πρόσκαιρη επίκτητη ιδιότητα που του έδωσε ο Ανδριακός λαός για τέσσερα έτη.
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων εξαφανισμένοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολιτευσης και οι άμισθοι Σύμβουλοι επίσης, όσον αφορά τις ενέργειες τους για εκτέλεση έργων.
Πλην του άμισθου συμβούλου κ. Μαντζώρου στο Λιμενικό Ταμείο, ο οποίος παρουσιάζεται ως μόνος εκπρόσωπος του Δήμου Άνδρου σε αυτό και φυσικά σύμφωνα με την σκέψη του, οι νόμιμες εργασίες που μπορεί να πραγματοποιεί στα λιμάνια της Ανδρου, δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη και την παρουσία των υπολοίπων Ανδριωτών Συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ.
Ακόμη λοιπόν και αν κάποιος πρόεδρος Τ.Κ. κάνει την απόπειρα να ανακοινώσει κάποιο έργο ή εργασία στην περιοχή του, ο Δήμαρχος σπεύδει να το ανακοινώσει πάλι από το προσωπική του ονομαστική του ιστοσελίδα, μην τύχει και γράψει κάποιος Ανδριώτης σχόλιο από κάτω της μορφής :
«Μπράβο Πρόεδρε» και έτσι χαθεί η δόξα!
Αντίστοιχα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Δημοτική Αρχή και έχουμε καθυστερήσεις και γκρίνιες, οι ανακοινώσεις του Δημάρχου βγαίνουν φυσικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου ( υπάρχει ναι) και όχι από την προσωπική του. Σε αυτές τις ανακοινώσεις αναφέρεται και κάποιο όνομα Δημοτικού Συμβούλου για «ξεκάρφωμα» , προκειμένου να υποστεί αυτός, το βάρος των διαμαρτυριών.

Με εκτίμηση
Γιώργος Τρανάκος
Δημοτικός Σύμβουλος

Αφορμή για την παραπάνω παρέμβαση του κ. Τρανάκου, η δημοσίευση του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεοδόση Σουσούδη για το γήπεδο 5Χ5 στο Παραπόρτι:
«Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια στις 12/12/2018, πήραμε την ευχάριστη είδηση της έγκρισης της μελέτης για χρηματοδότηση του νέου γηπέδου 5Χ5 στο Παραπόρτι, από το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Ένας αθλητικός χώρος για τη νεολαία, που θα συμπλήρωνε στην ευρύτερη περιοχή του Σταδίου, τα δύο γήπεδα τέννις και του μπάσκετ που μόλις είχαμε κατασκευάσει.
Το έργο αυτό το αποδέχθηκε τοτε, το δημοτικό μας συμβούλιο με απόφασή του, στις 30 Ιανουαρίου του 2019 και στο άμεσο μέλλον έχω πληροφορηθεί ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησής του.»

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!