Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Γιορτή Λοπιού στην Κατταβιά

LOPI_1

Την παραδοσιακή ετήσια γιορτή του Λοπιού στην Κατταβιά  συνδιοργανώνει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Τοπική Κοινότητα, τον Αθλητικό Σύλλογο, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον Σύλλογο Νεολαίας Κατταβιάς  «Αγιά Παρασκευή».

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Της παραδοσιακής γιορτής θα προηγηθεί ενημερωτική ημερίδα για την Πιστοποίηση του Λοπιού ως προϊόν ΠΟΠ, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Προβολής, Ανάδειξης και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων. Την ημερίδα θα συντονίσει η γνωστή γευσιγνώστρια κα Νίκη Μηταρέα.

LOPI_2

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκά από τις γυναίκες της Κατταβιάς αλλά και διάφορες παρασκευές από λόπι που θα δημιουργήσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με τον Πρόεδρο τους κ. Νίκο Χριστοφόρου.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης « Για εμάς η ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων αποτελεί προτεραιότητα και κεντρικό στόχο της πολιτικής μας. Η στήριξη των τοπικών παραγωγών και η από κοινού συνεργασία μας καθώς  και η προσπάθεια για προώθηση των ιδιαίτερων προϊόντων μας εδώ και ένα χρόνο αποτελούν όχι ευχολόγια αλλά πράξη και ουσία. Η συμμετοχή μας στις σημαντικότερες εκθέσεις της Ελλάδας αλλά και η προοπτική συμμετοχής μας σε εκθέσεις του εξωτερικού αποτελούν προτεραιότητα και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως η Περιφερειακή Αρχή  κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της έχοντας τους παραγωγούς στο πλάι της».

PROSKLHSH

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!