Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Γλυκός πειρασμός: Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα

recipe_main_akis-petretzikis-tarta-di-santiago_5

Υγρό και αφράτο κέικ αμυγδάλου με καραμέλα (dulce de leche) ή αλλιώς Tarta De Santiago από τη Γαλικία της Ισπανίας.

Συστατικά
  • 750 γρ. dulce de leche
  • 4 αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 125 ml χυμό μήλου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φτιάχνουμε το dulce de leche.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα  χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα για 7-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 125 ml χυμό μήλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για 3-5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όταν το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για περίπου 45-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε όπως είναι στη φόρμα να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Ρίχνουμε το dulce de leche, αρωματικό αλάτι με πορτοκάλι και λεμόνι και σερβίρουμε.

Πηγή: http://akispetretzikis.com

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!