- 400 γρ. χαλβάς Όλυμπος με βανίλιας, κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 200 γρ. μέλι
- 450 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. φυστίκια αράπικα (peanuts) ολόληρα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε και τα φυστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Το χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.
- Παράλληλα στρώνουμε μεβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.