Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Γράφει ο Βασίλης Αδάμης: Οι δήθεν πρωτοβουλίες του Επάρχου στην ακτοπλοΐα μέρος Β”

gav3-1363551521_800x537

Δεν ήθελε επιπλέον πλοία στη γραμμή Άνδρου- Ραφήνας!!

Γράφει ο Βασίλης Αδάμης*

Σε συνέχεια του μεγάλου ενδιαφέροντος για το ακτοπλοϊκό της Άνδρου και το ρόλο του κ. Λότσαρη ως Έπαρχος Άνδρου, για τις παρεμβάσεις του στο Υπουργείο Ναυτιλίας το 2018 για τη μη δρομολόγηση του TERA JET, ακολουθεί μια δεύτερη εξίσου ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του, για την αιτουμένη από την SEA JETS καθημερινή σύνδεση της Άνδρου με ταχύπλοο στην πρωινή ζώνη από Ραφήνα  και στην απογευματινή ζώνη από Άνδρο προς Ραφήνα.

Συγκεκριμένα σε δυο συνεχόμενα ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) συζητήθηκε  αίτημα της SEA JETS στο οποίο ζητούσε το πρωινό ταχύπλοο το καλοκαίρι του 2019 από Ραφήνα στις 07.40 που πηγαίνει για ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ – ΠΑΡΟ – ΝΑΞΟ και αντίθετα στην επιστροφή, να προσεγγίζει και στην ΑΝΔΡΟ και στις δυο διαδρομές.

Το αίτημα ανεβλήθει και μπλοκαρίστηκε για αγνώστους λόγους και τις δυο φορές.

Μετά από τις δυο συνεχόμενες αναβολές, το αίτημα αυτό κοινοποιήθηκε στους επαγγελματικούς φορείς της Άνδρου, στον Έπαρχο και στον Δήμαρχο, στην αντιπολίτευση και στους υποψήφιους δήμαρχους, ζητώντας την γνώμη τους.

Απάντησαν θετικά οι επαγγελματικοί φορείς αντιπολίτευση και δυο υποψήφιοι δήμαρχοι και δεν απάντησε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Έπαρχος απάντησε με επιστολή του για το ανωτέρω αίτημα, στις 14/3/19 προς το Υπουργείο, εντελώς πονηρά, αναφέροντας καταρχάς ότι συμφωνεί με την προσέγγιση του ταχυπλόου στην Άνδρο, αλλά με ένα ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ στην συνέχεια απάντησε ως εξής:

«Εμπιστευόμενοι την κρίση και την αποτελεσματικότητα του κ. Σαντορινιού και των μελών του ΣΑΣ αναφορικά με την ώρα αναχώρησης της νέας γραμμής.  παρακαλούμε να συνεκτιμηθεί και η προσφορά των συμβατικών πλοίων που εξυπηρετούν το νησί μας όλο το χρόνο, καθώς και οι δυνατότητες εξυπηρέτησης του λιμένος Γαυρίου με γνώμονα την ασφάλεια και ορθή λειτουργία κατά τις αφίξεις και αναχωρήσεις του επιβατικού κοινού».

Δηλαδή ο Έπαρχος για να μπλοκαριστεί για τρίτη φορά η δρομολόγηση έκανε τα εξής:

  1. Βάφτισε  νέα γραμμή επειδή προστέθηκε η Άνδρος και επικαλείται το ΣΑΣ θέτοντας θέμα αλλαγής της εγκεκριμένης ώρας που έχει το ταχύπλοο 07.40 χωρίς να του πέφτει λόγος και χωρίς καμμιά αρμοδιότητα, έχοντας και άγνοια του νόμου, διότι ο νόμος 2932 δεν προβλέπει πουθενά αλλαγή ώρας όταν προσθέσεις η αφαιρέσεις λιμάνι στο ήδη εγκεκριμένο σου δρομολόγιο και δεν θεωρείται νέα γραμμή.
  1. Να συνεκτιμηθεί λέει η προσφορά των συμβατικών πλοίων. Και ρωτάμε, γιατί δεν έκανε το ίδιο να στείλει επιστολή όταν δρομολογήθηκε και πολύ σωστά, ταχύπλοο άλλης εταιρείας με προσέγγιση την Άνδρο? Και εδώ έχει αγνοία νόμου διότι πουθενά δεν προβλέπεται η δρομολόγηση ταχυπλόου υπό όρους, για την προστασία των συμβατικών.
  1. Έθεσε θέμα εξυπηρέτησης και ασφάλειας του λιμένος Γαυρίου. Με ποιο δικαίωμα υποκαθιστά το Λιμεναρχείο Άνδρου  που έχει την αρμοδιότητα και την αποκλειστική ευθύνη? Έχει άγνοια και εδώ στο γεγονός ότι, το υπουργείο σε κάθε αίτημα δρομολογίων ζητά πάντοτε την σύμφωνη γνώμη των λιμεναρχείων και στο συγκεκριμένο αίτημα το Λιμεναρχείο δεν είχε αντίρρηση διότι την ώρα που θα έφτανε το ταχύπλοο στο λιμάνι Γαυριου στις 08.40 και το απόγευμα στις 16.40 δεν υπήρχε άλλο πλοίο για να υπάρχει θέμα ασφάλειας, λειτουργείας κ.λπ.

.

Για αυτά τα τρία σημεία της επιστολής- παρέμβασης του κ. ΛΟΤΣΑΡΗ ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ για την αντιφατικότητα των θέσεων του που είναι αντίθετες με την τουριστική ανάπτυξη της Άνδρου.

Όσον αφορά την ασφάλεια του λιμένος Γαυρίου που υποκριτικά επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Λοτσάρης τον ρωτάμε:

Εσείς σαν Έπαρχος, αλλά και ο Δήμαρχος, επί πέντε χρόνια, σαν θεσμικά όργανα γιατί δεν κάνατε καμμιά παρέμβαση για την εκβάθυνση και γενικότερα τις κατεστραμμένες υποδομές του του λιμανιού;

Όπως επίσης,  γιατί δε λάβατε καθόλου υπόψιν σας τις συνεχείς επιστολές του Λιμεναρχείου Άνδρου που ζητούσε να γίνουν άμεσες ενέργειες για παρεμβάσεις στο λιμάνι;

Να περιμένουμε απάντηση, Οψόμεθα…

 *Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Άνδρου, με τον συνδυασμό «Η Άνδρος της Ζωής μας»

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!