Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΓΣΕΕ: Ικανοποίησή για την υποχρεωτική κλαδική συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «η υποχρεωτικότητα και η επεκτασιμότητα της σύμβασης θα ωφελήσει χιλιάδες εργαζόμενους, αφού πλέον αυτή θα αφορά στο σύνολο των ξενοδοχοϋπαλλήλων της χώρας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την αποτελεσματικότητα των συνδικάτων και του αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό. Η συλλογική ρύθμιση στα ξενοδοχεία θέτει όρους ισότητας στις αμοιβές, αλλά και στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, διασφαλίζοντας το κρίσιμο δικαίωμα της επαναπρόσληψης για το σύνολο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων και θα παρακολουθεί την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων που εμπεριέχονται στην κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας τους.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!