Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

H Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας διεκδικεί πόρους από το Interreg Europe

thumb_640

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Χ. Κόκκινου το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 16/7/2015 το απόγευμα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ.:

* Για την επιτυχημένη πορεία ολοκλήρωσης των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και SHAPES αλλά και την προσπάθειες ολοκλήρωσης των υφιστάμενων προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΝ.

* Μετά την συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο παρουσίασης των INTERREG στην Θεσσαλονίκη, η Διοίκηση τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας ξεκίνησαν επαφές με δυνητικούς εταίρους προκειμένου να διεκδικήσουν οικονομικούς πόρους για τα νησιά μας μέσω της συμμετοχής σε νέα προγράμματα.

Ήδη έχει ετοιμαστεί και θα κατατεθεί πρόταση για το έργο AGRO CULT στα πλαίσια του INTERREG EUROPE που αφορά δράσεις προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παράλληλα γίνεται προετοιμασία για διεκδίκηση και άλλων έργων στα πλαίσια της επικείμενης πρόσκλησης των MED. Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα κατατεθεί σχετική πρόταση.

* Εξετάστηκαν προγράμματα που έχουν κατατεθεί προτάσεις και αναμένονται αποτελέσματα (ΕΟΧ, ΚΟΙΝ.ΣΕΠ) και η ανακοίνωσή τους έχει καθυστερήσει.

* Εγκρίθηκαν ομόφωνα (όπως και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα) οι οικονομικές δαπάνες του Ιουνίου, αποφασίστηκε η πρόσληψη ορκωτού λογιστή και μετά από αίτημα του μεγαλομετόχου της εταιρείας που είναι η ΠΝΑ και κατατέθηκε την Δευτέρα 29/6/2015 (3 μέρες μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/6/2015) θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση -εκτός συνταρακτικού απροόπτου- την Τετάρτη 12 Αυγούστου το μεσημέρι.

Θυμίζουμε ότι η Αναπτυξιακή Εταιρία της ΠΝΑ, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χρήση του 2014 κατέγραψε κέρδη τα οποία παρέμειναν για λειτουργικούς λόγους στο ταμείο της εταιρίας.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!