Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

H εποχή του ηλεκτρισμού: Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα!

Σταθμοί-2015

Το όνομά του πιθανότατα σου είναι γνωστό, το ίδιο και κάποιοι από τους πίνακές του. Ο Στέφανος Ρόκος είναι από τους πιο ενδιαφέροντες ζωγράφους της νεώτερης γενιάς, με σουρεαλιστική ματιά, έμφαση στη λεπτομέρεια και μια βαθιά αγάπη για τη μουσική, που περνά σε πολλά έργα του.

Αρκετοί στην Ελλάδα τον γνωρίζουν από τις ατομικές του εκθέσεις, καθώς και από τα εξώφυλλα δίσκων που έχει ζωγραφίσει για καλλιτέχνες όπως ο Παύλος Παυλίδης ή ο Φοίβος Δεληβοριάς, όμως ο ίδιος έχει «ακόλουθους» σε όλη την Ευρώπη. Η τέχνη του στην εφαρμογή της, είναι μια υπόκλιση στην ομορφιά με γνώση των κινδύνων πίσω από αυτή, αλλά και στην ενήλικη παιδικότητα που ψάχνει τρόπους να εκφραστεί, με inside jokes, με εξομολογήσεις και με μια λεπτή ευαισθησία.

p1aav05b13tjg4ii192djqh18h36_900

Η τρέχουσα έκθεσή του Στέφανου Ρόκου με τίτλο «Η εποχή του ηλεκτρισμού», φιλοξενείται από τις 8 Φεβρουαρίου στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, εκθέτοντας την τελευταία σειρά από πίνακές του. Μια σειρά καινούργιων ζωγραφικών έργων μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων με μεικτή τεχνική (ακρυλικά, ακουαρέλα, μελάνια, μολύβια σε χαρτί ή καμβά)∙ γύψινα γλυπτά ως τμήματα μιας ευρύτερης σύλληψης∙ δύο κεντήματα μεγάλων διαστάσεων∙ καθώς και πέντε βιντεοπροβολές χαρακτηριστικών στιγμών από προηγούμενες, μετά το 2010, ατομικές εκθέσεις του στο Λονδίνο, την Αμβέρσα και την Αθήνα.

Ο Ρόκος δημιουργεί ένα εικαστικό περιβάλλον πέρα από τους συνηθισμένους ειδολογικούς διαχωρισμούς, περνώντας από τις δύο στις τρεις ή στις τέσσερις διαστάσεις και χρησιμοποιώντας το κέντημα, τις εγκαταστάσεις και τις προβολές για να οργανώσει έναν κόσμο-πλαίσιο, στον οποίο και η καθαρή ζωγραφική αποκτά μία πλάγια, ανοίκεια σημασία. Ο τίτλος της έκθεσης αντικατοπτρίζει την «ηλεκτρισμένη» ένταση η οποία διαπερνά το πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό πεδίο την τελευταία πενταετία, μέσα από αφηγηματικά, διάστικτα με προσωπικές αναφορές και εμμονές έργα, τα οποία ισορροπούν μεταξύ θλίψης και χαράς, σε έναν παράδοξο απολιθωμένο κόσμο, ο οποίος ανήκει ταυτόχρονα στο παρελθόν και στο μέλλον.

Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου, Ελ. Βενιζέλου 63, Νέα Ιωνία, 14231, Αθήνα

Πέμ-Παρ: 11:00 – 19:00, Σάβ: 11:00 – 15:00, μέχρι τις 9 Απριλίου

www.vogiatzogloucollection.gr
www.agathi.gr
www.stefanosrokos.gr

Πηγή: http://joytv.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!