Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

H επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία στη Σαντορίνη

H εξάπλωση του κορωνοϊού, αναμφισβήτητα χτυπά και την επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα, περιλαμβανομένων και των επιχειρηματικών σχεδίων για νέα ξενοδοχεία στην επικράτεια.

Με την ελπίδα ταχείας εξόδου από αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, το Tornos News θα συνεχίζει να δημοσιεύει επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν εγκριθεί το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες αρχές. Η δυναμική που είχε αναπτυχθεί πριν την εμφάνιση του ιού για την υλοποίηση νέων επενδύσεων στον τουρισμό, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την στήριξη του τομέα, ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου έχει εγκρίνει:

α) το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης  ROCABELLA SANTORINI HOTEL AND SPΑ, που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 67 δωματίων των 87 κλινών στο Ημεροβίγλι, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 298.000 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 298.000 ευρώ.

β) το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης  ΟΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Α.Ε., που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 11 δωματίων των 35 κλινών στην περιοχή Μοναστήρι, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.792.740 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.792.740 ευρώ.

γ) το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης  VOLCANO VIEW HOTEL, που αναφέρεται στην επέκταση ξενοδοχείου με αύξηση δυναμικότητας κατά 7 νέες σουίτες με πισίνες και νέες εγκαταστάσεις εστίασης. Η νέα δυναμικότητα προβλέπεται να είναι 52 δωμάτια των 63 κλινών 5 αστέρων, στην περιοχή Μεσσαριά, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.028.830 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.009.873 ευρώ.

δ) το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης ΑΝΑΣΑ, που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων, δυναμικότητας 7 δωματίων, 22 κλινών, στην περιοχή Ακρωτήρι, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 541.992,76 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 492.293,42 ευρώ.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!