Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για την ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς: κάθε δημότη/-ισσα,

μόνιμο/-η κάτοικο

και επισκέπτη/-τρια του νησιού

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 13766/27.02.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας.

Στην Απόφαση επισημαίνεται ότι καλούνται όλοι οι φορείς να συμμορφωθούν με την Απόφαση. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (42/Β/25.02.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού», στην οποία ορίζεται ότι «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σύμφωνα με όσα τόνισε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, «πάλι στα πλαίσια της προληπτικής μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και ιώσεων που έχουμε αυτήν την εποχή, συστήνουμε για μια ακόμη φορά στα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, άσχετα βέβαια με αυτόν τον ιό, αλλά με παρόμοια κλινική εικόνα, όπως πυρετό, δύσπνοια, βήχα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να περιορίζονται κατ’ οίκον».

Θέτουμε τα ανωτέρω υπόψη σας και σας καλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που εναρμονίζεται, συγκλίνει και συμμορφώνεται με την Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, συμβάλλοντας στην προστασία της δημοσίας υγείας και της κοινωνίας της Άνδρου μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!