Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Η Άνδρος έχει πλέον τη δική της επώνυμη μπύρα….και τη σκέφτηκε ο Ειρηναίος!

54255860_2292544374357433_378023024026189824_n

Ονομάζομαι Ειρηναίος Πρίφτι, και είμαι ο ιδρυτής της ατομικής επιχείρησης ΄΄AΝΔΡΟΣ΄΄ Brewing Company. Η αγάπη μου για την τέχνη της ζυθοποιίας αρχίζει απο όταν ήμουν μικρό παιδί στο νησί μου την Άνδρο και άρχισα την παραγωγή μπύρας με τον πατέρα και τον παππού μου σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Εικονικές μαθητικές επιχειρήσεις 2019 στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου

Ονομάζομαι Ειρηναίος Πρίφτι, και είμαι ο ιδρυτής της ατομικής επιχείρησης ΄΄AΝΔΡΟΣ΄΄ Brewing Company.

Η αγάπη μου για την τέχνη της ζυθοποιίας αρχίζει απο όταν ήμουν μικρό παιδί στο νησί μου την Άνδρο και άρχισα την παραγωγή μπύρας με τον πατέρα και τον παππού μου σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Πλέον το επίπεδο έγινε επαγγελματικό και η επιχείρηση ζυθοποιίας ΄΄AΝΔΡΟΣ΄΄ Brewing Company άνοιξε τα φτερά της και ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η εταιρία μου ιδρύθηκε πριν χρόνια στο Γαύριο της Άνδρου σε ένα παλιό κτίριο που νοικιάσαμε και το ανακαινίσαμε. Κάνοντας χρήση ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος Επιδότησης για νέους επιχειρηματίες αγοράσαμε τα απαραίτητα μηχανήματα που χρειάζονται για την παραγωγή της Ανδριώτικης μπύρας μας!

53669206_2292545514357319_6462920835442147328_n

….Πλέον το επίπεδο έγινε επαγγελματικό και η επιχείρηση ζυθοποιίας ΄΄AΝΔΡΟΣ΄΄ Brewing Company άνοιξε τα φτερά της και ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Για το στήσιμο μίας τέτοιας επιχείρησης αρχικά χρειαζόντουσαν ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και οι απαραίτητες γνώσεις από σεμινάρια και επισκέψεις σε διαγωνισμούς μικρών ζυθοποιών και έτσι είχαμε την κατάλληλη γνώση να υλοποιηθεί η ιδέα μας στο νησί. Ο συνολικός χρόνος που μας πήρε να λειτουργήσουμε και επίσημα την εταιρία ήταν 5 χρόνια και με αρκετές βοήθειες από συλλόγους, εταιρίες εξοπλισμού, εξωτερικές παροχές πρώτων υλών και επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ καταφέραμε εδώ και δύο χρόνια να επισημοποιήσουμε την εταιρία για την παραγωγή μπύρας στην Άνδρο. Αυτήν την στιγμή η ζυθοποιία μας παράγει τρία είδη μπύρας. Την απλή και κανονική μπύρα από βύνη σιταριού με νησιώτικο άρωμα, με το χαρακτηριστικό όνομα ΄΄ΠΡΙΦΤΗ΄΄, την ξεχωριστή και ιδιαίτερη μαύρη μπύρα η αλλιώς Stout και την πλέον διάσημη μπύρα χωρίς αλκοόλ. Σήμερα η επιχείρηση μας προμηθεύει καταστήματα στην Άνδρο, τις Κυκλάδες και σε ορισμένα μέρη της Κεντρικής Ελλάδας παράγοντας μηνιαίως 4.000 λίτρα μπύρας.

53688814_2292545577690646_6486910250719903744_o

Αυτήν την στιγμή η ζυθοποιία μας παράγει τρία είδη μπύρας. Την απλή και κανονική μπύρα από βύνη σιταριού με νησιώτικο άρωμα, με το χαρακτηριστικό όνομα ΄΄ΠΡΙΦΤΗ΄΄, την ξεχωριστή και ιδιαίτερη μαύρη μπύρα η αλλιώς Stout και την πλέον διάσημη μπύρα χωρίς αλκοόλ

Πιστεύω πως η εταιρία μας, θα μας κάνει ξεχωριστούς και ανταγωνιστικούς με την υπόλοιπη Ελλάδα, δίνοντας μια ξεχωριστή και νησιωτική γεύση, μιας και είμαστε από τις πρώτες νησιωτικές εταιρίες παραγωγής μπύρας στη χώρα και επίσης θα μεγαλώσουμε την αγορά του νησιού με την διαφήμιση που θα γίνει μέσα από την επιχείρηση μας. Κύριοι στόχοι της Εταιρίας είναι σε λίγα χρόνια να είμαστε σε θέση να παράγουμε τις δικές μας πρώτες ύλες στην Άνδρο και μελλοντικά να αυξάνουμε τον όγκο παραγωγής και να γίνουμε η καλύτερη εταιρία παραγωγής μπύρας, αρχικά στην νησιωτική Ελλάδα και αργότερα σε ολόκληρη την χώρα και να φτάσουμε όσο τον δυνατόν πιο ψηλά και να δίνουμε στους πελάτες μας την πιο απολαυστική μπύρα που επιθυμούν.

Το κείμενο είναι του μαθητή ο οποίος είχε την επιχειρηματική ιδέα και την «υλοποίησε». Συγχαίρουμε τον Ειρηναίο για την αξιέπαινη προσπάθεια του και του ευχόμαστε καλή πρόοδο!

Η συντονίστρια καθηγήτρια, οικονομολόγος- Εύα Α. Βλάμη

ΥΓ οι φωτογραφίες δημοσιεύονται έχοντας γραπτή άδεια γονικής συγκατάθεσης για ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!