Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Η Άνδρος και πάλι στην πρώτη γραμμή! 1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος – Andros Trail Race 2016

timthumb

Τρέξε σε παλιές λιθόστρωτες στράτες, σε μονοπάτια, καλντερίμια και πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές!

Τρέξε να εγγραφείς στο Αndros Trail Race

Το Andros Trail Race, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016 στην Άνδρο, αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το νησί και τις Κυκλάδες γενικότερα, καθώς θα συγκεντρώσει τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών και λάτρεων του ορεινού τρεξίματος από όλο τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αγωνιστικές διαδρομές, την κύρια μεγάλη διαδρομή των 22χλμ να καθιστά τον αγώνα τον πιο προκλητικό και απαιτητικό στα νησιά της Ελλάδας και τη μικρότερη εισαγωγική στο ορεινό τρέξιμο των 10χλμ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού τοπίου της Άνδρου, με έμφαση στην ορεινή ενδοχώρα, η προώθηση των πεζοπορικών διαδρομών, η καθιέρωση του νησιού ως επίκεντρου εναλλακτικού τουρισμού και άθλησης και η συνάντηση δεκάδων Ελλήνων και ξένων αθλητών σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή!

Στο πλαίσιο αυτό και η επιλογή των διαδρομών έγινε με γνώμονα τη φυσική ομορφιά του νησιού και των Πεζοπορικών Διαδρομών, τη σπουδαιότητα των σημείων ενδιαφέροντος και την τεχνική πρόκληση, που είναι αντίστοιχη μεγάλων διοργανώσεων αγώνων ορεινού τρεξίματος.

Οι αθλητές θα ανταμειφθούν για την προσπάθειά τους, τρέχοντας ανάμεσα σε απαράμιλλης ομορφιάς «δημιουργήματα» της φύσης και του ανθρώπου όπως : παλιά μονοπάτια, «στενές», λιθόστρωτους παλιούς δρόμους, ενετικές στράτες και πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές, ψηλά βουνά, μικρά φαράγγια και ρεματιές με τρεχούμενα νερά , μικρο-δάση βελανιδιάς, ξηρολιθιές, κρήνες, νερόμυλους, , πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακούς οικισμούς, καστρομονάστηρα και μεσαιωνικά κάστρα.

Η βάση για το Andros Trail Race 2016 θα είναι ο Όρμος Κορθίου με σημείο εκκίνησης και για τις δύο διαδρομές την πλατεία του οικισμού. Στόχος της διοργάνωσης είναι κάθε χρόνο να εμπλουτίζονται οι διαδρομές με καινούργιες σε όλο το νησί. Η Μεγάλη Διαδρομή των 22 χλμ με εκκίνηση από την Πλατεία του Όρμου Κορθίου κατευθύνεται προς την περιοχή του Παλαιόκαστρου και τους παραδοσιακούς οικισμούς Λαρδιά, Γιαννισαίο (Σταυρός) και Περίχωρα Μέσα Βουνίου, περνάει από το Κάστρο-Μονάστηρο της Παναχράντου και μετά προς Βραχνού.

Πριν τον οικισμό ανεβαίνει την πλαγιά της Γερακώνας για να περάσει λίγο έξω από το Έξω Βουνί και να συναντήσει την άσφαλτο στην είσοδο για το φαράγγι των Διποταμάτων, το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, τους παλιούς νερόμυλους και το μεσαιωνικό δρόμο. Από εκεί οι αθλητές ανεβαίνουν στο Επάνω Κάστρο από την παλαιά πύλη του Κάστρου διασχίζοντας το και συνεχίζουν προς το αρχοντοχώρι Κοχύλου «κρεμασμένο» στην πλαγιά, για να καταλήξουν και πάλι στον Όρμο Κορθίου. Τεχνικές περιγραφές για τη διαδρομή στο site 22 ΧΛΜ.

Η Μικρή Διαδρομή των 10χλμ του αγώνα με εκκίνηση από την πλατεία του Όρμου Κορθίου κατευθύνεται αρχικά προς τον κάμπο του Κορθίου, για να στρίψει προς τον οικισμό Κάτω Χώνες και την υπέροχη «κρήνη» του και από εκεί παράλληλα με τον Κάμπο, συναντώντας περιστεριώνες, σκαλαριά, αλώνια και κονάκια, να διασχίζει την Αλαμανιά, και να ανέβει προς το Επισκοπείο, αφού συναντήσει το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία, τα πέτρινα ερείπια του Ταβλόμυλου και των Ανεμόμυλων.

Το μονοπάτι κατευθύνεται προς το γραφικό πέτρινο γεφύρι και το νερόμυλο στο Επισκοπείο. Σήμα κατατεθέν του χωριού από τα γυρίσματα της ταινίας Μικρά Αγγλία. Η διαδρομή συνεχίζει μέσα από το χωριό για να διασχίσει και να περάσει τη Λαρδιά (Παλαιόκαστρο) και να καταλήξει και πάλι στον Όρμο Κορθίου. Τεχνικές περιγραφές για τη διαδρομή στο site 10ΧΛΜ. To Andros Trail Race συμμετέχει επίσης και στο 1ο πρωτάθλημα ορεινών αγώνων στις Κυκλάδες. Το Cyclades Trail Cup απαρτίζεται από 3 αγώνες, στην Τήνο, τη Σύρο και την Άνδρο ενώ φιλοδοξεί να συμπεριλάβει αγώνες σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων δημιουργώντας ένα μεγάλο Κυκλαδικό αθλητικό γεγονός. Οι προετοιμασίες της Διοργάνωσης του 1ου ορεινού αγώνα τρεξίματος Άνδρου και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει! Δηλώσεις συμμετοχής στο www.androstrailrace.gr.

Για την οικονομικότερη μετακίνηση και διαμονή αθλητών, η Διοργάνωση έχει εξασφαλίσει εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και σε ενοικιαζόμενα οχήματα, καταλύματα και ξενοδοχεία στην Άνδρο. Για όσους θέλουν το πλήρες εκδρομικό πακέτο που συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά, διαμονή και διατροφή και βέβαια την εγγραφή στον αγώνα, μπορούν να έρθουν σε επαφή με το αθλητικό και τουριστικό πρακτορείο RunninGreece ! Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Ευχαριστούμε τους τοπικούς επιχειρηματίες για τα προϊόντα στους σταθμούς ανεφοδιασμού και τις παροχές στη διαμονή και την εστίαση των αθλητών. .

Έλα να τρέξεις !

Έλα να γίνεις εθελοντής!

Έλα να περπατήσεις!

Διάδωσέ το και έλα να ζήσεις ένα μεγάλο αγώνα γιορτή για την Άνδρο, τη φυσική της ομορφιά και την ιστορία της. Ραντεβού στις 2 Οκτωβρίου 2016 Andros Trail Race / 1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Άνδρου!

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!