Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Άνδρος στη χαρτογράφηση για την Προώθηση του Αθλητισμού Υπαίθρου

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η Χαρτογράφηση των νησιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ERASMUS+ SPORT με τίτλο «SARU: Sports Ambassadors for Rural Areas».

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ως μοναδικός φορέας-εταίρος για την Ελλάδα ευχαριστεί τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του για τη χαρτογράφηση στα νησιά: Άνδρος, Αμοργός, Ανάφη, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Νάξος, Σέριφος, Σίφνος και Φολέγανδρος.

Το πρόγραμμα αφορά στην προώθηση του αθλητισμού υπαίθρου σε μειονεκτούσες περιοχές, όπως είναι για την Ελλάδα τα μικρά νησιά των Κυκλάδων καθώς και οι ορεινές περιοχές μεσαίων και μεγαλύτερων νησιών. Υλοποιείται σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς από την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Ισπανία, με μειονεκτούσες περιοχές οι οποίες φέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι :

να συγκεντρώσει και συστηματοποιήσει γνώσεις για το σχεδιασμό αθλητικών events στην ύπαιθρο αναφορικά με την δημιουργία διαδρομής και τοποθεσίας (συλλογή καλών πρακτικών, δεικτών ποιότητας και κοινής ευρωπαϊκής μεθοδολογίας για την οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων και events υπαίθρου

να μεταφέρει τις γνώσεις αυτές σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές, βοηθώντας στο σχεδιασμό και στους πόρους για να οργανώσουν αθλητικά δρώμενα, εκπαιδεύοντας άτομα ως Πρέσβεις/-ειρες του Αθλητισμού στις Κυκλάδες

να δημιουργήσει μαζί με τον/την Πρέσβη/Πρέσβειρα του Αθλητισμού στο κάθε νησί ένα Σχέδιο Δράσης για τις ετήσιες μελλοντικές αθλητικές δράσεις στο νησί.

Το ίδιο το πρόγραμμα καθώς και η αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διασφαλίζουν την προβολή του κάθε νησιού που θα συμμετέχει με:
την δικτύωση σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο περιοχών με αξιόλογες τοποθεσίες περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπου θα διοργανώνονται αθλητικές δράσεις
την προαγωγή του αθλητικού τουρισμού υπαίθρου
την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω των μελλοντικών αθλητικών δράσεων

Τρέπουμε λοιπόν το μειονέκτημα της μικρό- νησιωτικότητας σε πλεονέκτημα!

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!