Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Φλεβάρης και Ζαννετίδης εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις εκδηλώσεις μνήμης στη Μεγαλόνησο

unnamed

Η πληγωμένη ψυχή του Ελληνισμού, η διαμελισμένη μας μνήμη και ο ζωντανός μας πόθος για λύση, γίνεται, δάφνινο στεφάνι για την Κύπρο κάθε φορά η θύμισή μας επιστρέφει στις μαύρες μέρες της εισβολής και κατοχής. 

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιάννη Φλεβάρη και Φιλήμονα Ζαννετίδη στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής καθώς και στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στη μεγαλόνησο τον Ιούλιο του 1974.

Παρέστησαν μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου και τις Αρχές του τόπου, στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού Ρόδου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου και μετέφεραν στον Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου Κυπρίων Ρόδου, στους εκπροσώπους των πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ και στον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Παρών στην τελετή ήταν και ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Ακανθούς κ. Σάββας Σαββίδης, που ήρθε στη Ρόδο γι’ αυτό το σκοπό.

Συγκινητική και εμπνευσμένη ήταν η ομιλία του συμπατριώτη μας και μέλους του συλλόγου Κυπρίων Ρόδου, καθηγητού Νομικής κ. Σταύρου Κουταλιανού. Στη συνέχεια, οι Αντιπεριφερειάρχες κατέθεσαν στεφάνι στο Βωμό της Πατρίδος και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο των Κυπρίων Ρόδου, κ. Γιώργου Συμεωνίδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για γενικότερα θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Για το νόημα και τους συμβολισμούς της ημέρας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης τόνισε, ότι ο μεγάλος νομπελίστας ποιητής μας, Γιώργος Σεφέρης λάτρεψε την Κύπρο. Με το έργο του δεν παραμένει στους αρχαίους μύθους, αλλά μας μεταφέρει στην εποχή μας. Ίσως λοιπόν για τη σημερινή επέτειο δεν χρειάζεται να προσθέσουμε, τίποτα περισσότερο από δύο στίχους από την «Ελένη». «Μεγάλος πόνος είχε πέσει στην Ελλάδα. Τόσα κορμιά ριγμένα στα σαγόνια της θάλασσας στα σαγόνια της γης. Τόσες ψυχές δοσμένες στις μυλόπετρες, σαν το σιτάρι». Με αυτές τις σκέψεις, περιμένουμε κι εμείς μαζί με τους Κύπριους αδελφούς μας τη λύτρωση…

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!