Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Η διάλεξη του Δ. Σιμόπουλου στο ΚΠΕ Κορθίου

unnamed

Μια «γέφυρα» μεταξύ ουρανού και γης καταφέραμε να χτίσουμε έστω και για λίγο εχθές στην εξαιρετική ομιλία του Δ. Σιμόπουλου που μας «ξενάγησε» στο μεγάλο και άγνωστο Σύμπαν….

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από απλές έννοιες όπως το τι είναι ένα έτος φωτός και ποια χημικά στοιχεία βρίσκονται στο εσωτερικό των άστρων, πόσο ζει ένα άστρο και πως πεθαίνει, τι είναι οι μαύρες τρύπες, το Big Bang (Μεγάλη Έκρηξη), τα Πάλσαρ κ.α που μας βοήθησαν να καταλάβουμε πως ξεκίνησε ο κόσμος όπως τον ξέρουμε σήμερα, πως γεννήθηκε το Σύμπαν και ποια είναι η θέση μας μέσα σε αυτό, από τι υλικό είμαστε πλασμένοι οι άνθρωποι, τι είναι η «Σκοτεινή Ύλη» και αν θα μπορούσαν να υπάρχουν παράλληλα Σύμπαντα… Με την αμεσότητα που τον διακρίνει στις ομιλίες του, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τεκμηριωμένα στοιχεία, με αναφορές σε επιστημονικές έρευνες βραβευμένες με Νόμπελ (Einstein, Russell Hulse & Joseph Taylor κ.α.) ο διακεκριμένος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Ιδρύματος, μάγεψε πραγματικά την γεμάτη αίθουσα του ΚΠΕ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Κορθίου.

unnamed (18)

Οι ερωτήσεις στο τέλος της ομιλίας έδειξαν την ανάγκη του ανθρώπου να «γνωρίσει» το Σύμπαν και ποια είναι η θέση μας σε αυτό, και πως πραγματικά το ταξίδι αυτό είναι ένα «Ταξίδι χωρίς Τέλος» όπως ήταν άλλωστε και ο τίτλος της χθεσινής εκδήλωσης.
Στην Άνδρο του Πολιτισμού, είναι σημαντικό αυτές οι εκδηλώσεις να αγκαλιάζονται από τους ανθρώπους και να έχουν συμμετοχή. Ήταν τιμή μας να απαντήσει στην πρόσκλησή μας ο Διονύσης Σιμόπουλος και να επισκευθεί το νησί μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μοιράστηκε τις γνώσεις του αφιλοκερδώς και ότι η εκδήλωση υλοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο, με την υποστήριξη των χορηγών μας, χωρίς τους οποίους κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, σε μια χώρα που διανύει αυτή την περίοδο οικονομική κρίση.

unnamed (19)

Για αυτή την εκδήλωση ευχαριστούμε τον Δήμο Άνδρου για τη συνεργασία και ιδιαιτέρως τη Κα Αθηνά Τσατσομοίρου – Παπαδοπούλου (Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού) που παρευρέθηκε και μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θ. Σουσούδη προς τον κ. Σιμόπουλο.

unnamed (20)
Ευχαριστούμε το Φεστιβάλ Άνδρου για την υποστήριξή του και την ένταξη της εκδήλωσης στις δράσεις του.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το μεγάλο μας υποστηρικτή και χορηγό, την ακτοπλοϊκή εταιρία Fast Ferries που για μια ακόμη φορά μας «ταξίδεψε», το Villa Korthi που μας «φιλοξένησε», το Sea Satin Nino που ταξίδεψε γαστρονομικά τον ομιλητή μας καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας μας, AsterasRadio92, που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του.
Κύριε Σιμόπουλε, σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό το «Ταξίδι χωρίς Τέλος»…

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!