Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης στην Μεσαιωνική Πόλη

Στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης και η Διεύθυνση Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, για συζήτηση με τους επιχειρηματίες και τον εμπορικό κόσμο. Υπήρξε επίσης ενημέρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας αλλά και για τις διατάξεις που σχετίζονται με τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Παρά τις δυσκολίες και την πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, ο εμπορικός κόσμος, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι της Παλιάς Πόλης δίνουν και φέτος με την παρουσία τους και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, την εικόνα ενός τουριστικού προορισμού που υποδέχεται τους επισκέπτες του με φιλοξενία και ασφάλεια.

Περνάει και πάλι το μήνυμα της Ελλάδας που με τον τουρισμό της και τις επιχειρήσεις της προσφέρει και το καλοκαίρι του 2020 σε όσους αναζητούν  ποιότητα και επιλογές στις διακοπές τους.

Οι δυσκολίες είναι πολλές, ο αριθμός των επισκεπτών εξ αντικειμένου αισθητά μειωμένος και η Μεσαιωνική Πόλη δεν θυμίζει σε τίποτα την κίνηση άλλων ετών, αυτή την εποχή που χαρακτηρίζεται ως κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και της εθνικής οικονομίας και όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σήμερα.

Όσοι έμποροι άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους στις τουριστικές περιοχές υπερβάλλοντας πολλές φορές των δυνάμεών τους αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που καθορίζουν την κερδοφορία και τη σχέση ζημίας-κέρδους, είναι βέβαιο ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον τόπο, στην εθνική οικονομία και στην προσπάθεια της επόμενης μέρας που πρέπει να αναδείξει την Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο πολύ ψηλά στις προτιμήσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς και μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Πάνο Βενέρη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου κ. Χρήστο Καραϊσαρίδη. Συνομίλησαν με πολλούς συμπολίτες μας, εμπόρους και εργαζομένους, σε πολύ καλό κλίμα και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ενώ κατέγραψαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις και σκέψεις ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την επιχειρηματικότητα  στην Μεσαιωνική Πόλη.

Η Πολιτεία και οι φορείς στα σχεδιαζόμενα μέτρα ενίσχυσης όσων πλήττονται, πρέπει με αποτελεσματικό τρόπο να υποστηρίξουν τον εμπορικό κόσμο και ιδιαίτερα τις εποχικές επιχειρήσεις για να μπορέσει να αντέξει και να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όσοι παραμένουν ανοιχτοί στις επάλξεις της μάχης κατά της πανδημίας δέον είναι να τύχουν ιδιαίτερης υποστήριξης καθώς σε αυτούς οφείλονται ευχαριστίες για την προσπάθεια τους όπως τόνισε ο κ. Φλεβάρης. Επίσης έγινε ενημέρωση του εμπορικού κόσμου για τις κανονιστικές διατάξεις και την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων πρόληψης.

Ο κ. Φλεβάρης και οι συνεργάτες του, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου που εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την τουριστική εμπειρία τους εν μέσω της πανδημίας στα νησιά μας και σε όλη την Ελλάδα που χαρίζει για μια ακόμα χρονιά στους επισκέπτες της φιλοξενία και όμορφες διακοπές.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!