Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Η Εικόνα της Θεοσκεπάστου ευλόγησε τη Χώρα της Άνδρου

Στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Θεοσκεπάστου, στη Χώρα της Άνδρου, τελέσθηκε χθες Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Πατέρων της Μονής και την παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογυιού και Φιλίππου Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Μελών του ΔΣ του Δήμου Άνδρου, των Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Ταξιάρχου των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Διοικητού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και Αξιωματικών της Αστυνομίας, του Λιμενάρχη Άνδρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, του Διευθυντού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, του Προέδρου και Μελών του ΔΣ του Εμπειρίκειου Γηροκομείου, Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Άνδρου και ανδρών του Τάγματος Εθνοφυλακής, οι οποίοι απέδωσαν τιμές, και πλήθος Ανδρίων πιστών, οι οποίοι, τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, κατέκλυσαν το Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους με τη χαρακτηρίζουσα το λαό της Άνδρου ευσέβεια, και οι οποίοι έψαλαν εν ενί στόματι προ του πέρατος της Ακολουθίας τον πρώτο Οίκο των Χαιρετισμών ενώπιον της Εικόνος της Θεοσκεπάστου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην παρουσία των Θεομητορικών σεβασμάτων στη ζωή της Εκκλησίας, ως εκτυπωμάτων του ιερού προσώπου της Παναγίας, που αποτελούν πηγές ιαμάτων και λιμένες γαλήνης των ανθρώπων, που κλυδωνίζονται στο πέλαγος της ζωής.

Συνεχάρη τους Ανδρίους για την παρουσία τους και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μαθήτριες και μαθητές την εκπλήρωση των ελπίδων και των οραμάτων τους.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο οποίος αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον περιφερειακό τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1», η Εικόνα της Θεοσκεπάστου ευλόγησε τη Χώρα της Άνδρου.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr

             

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Στην υγειά των κοροϊδων

    Ο κύριος περιφερειάρχης; Δεν ήρθε να καμαρωσει τους συνεργάτες του; Μήπως δεν είχε κεντρική θέση στο τραπέζι; πόσο ΔΕΝ μας έλειψε…. Με το καλό να μην ξαναέρθουν ούτε οι υπόλοιποι.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!