Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Η έλλειψη χρηματοδότησης το κορυφαίο πρόβλημα για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ekt

To 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει προβλήματα πρόσβασης στη χρηματοδότηση, έναντι μέσου όρου 11% στην ευρωζώνη και ποσοστών 7% σε χώρες όπως η Αυστρία, η Φινλανδία και η Γερμανία, αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ στην ευρωζώνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις ελληνικές εταιρίες που αιτήθηκαν δάνειο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, το 43% δήλωσε ότι συνάντησε εμπόδια, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την ευρωζώνη, έναντι μέσου όρου 12%.

Το 38% των ελληνικών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι αυξήθηκαν οι δυσκολίες πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση (έναντι 28% το προηγούμενο τρίμηνο).

Στην Ελλάδα συναντώνται και τα υψηλότερα ποσοστά ανάγκης για λήψη τραπεζικών δανείων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με 35%, τη στιγμή που στην υπόλοιπη ευρωζώνη, τα ποσοστά μειώνονται ή παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στους σημαντικότερους λόγους για την αποτυχία λήψης δανείων, μεγάλη μερίδα των ελληνικών επιχειρήσεων επικαλέστηκε την έλλειψη επαρκών ενεχύρων ή εγγυήσεων.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εταιρίες αναμένουν περαιτέρω επιδείνωση στη διαθεσιμότητα κεφαλαίων.

Πηγή: Κέρδος online 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!